Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű házi kenyér

Egyszerű házi kenyér
Egyszerű házi kenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyankor csinálom, amikor nincs kedvem/ időm kovásszal pepecselni. Hiszen ez nem kenyér. Csak annak látszó tárgy. A jó kenyér nem élesztővel, hanem kovásszal készül, de konyhaművészetem hajnalán, eléggé foghíjas felszereltségű konyhában és hűtőben, kezdő háziasszonyi tudásommal ennyire futotta. :-) Kezdőknek. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés vizet, beleszórjuk / morzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy kis cukorral, majd 10-15 percet letakarva állni hagyjuk. (Ha szárított élesztőt használunk, kicsit tovább.)
  2. A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk, hogy egy lágy, jól gyúrható tésztát kapjunk. (A vizet fokozatosan adagoljuk, attól függően, hogy a tészta mennyit vesz fel.)
  3. Ha kész, tegyük kenyérsütő formába, kenjük meg vízzel a tetejét, és tegyük előre belangyosított sütőbe. Épp csak kézmeleg legyen a levegő és hagyjuk ott, amíg kétszeresére nem kel (kb. 60 perc).
  4. Tekerjük fel a hőfokot 220 fokra, tegyünk mellé egy edényben vizet és kb fél óra alatt süssük aranybarnára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1 331
össznézettség: 350 167
elküldve: 49
receptkönyvben: 857
elkészítve: 32/45
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gyors házi kenyér, egyszerű fehér kenyér

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MadGame
MadGame Sat, 2016-07-09 16:29

Tökéletes lett! Még így elsőre is úgy, hogy soha életemben nem csináltam kelt tésztát! :D Köszönöm :)

Kriszti9205
Kriszti9205 Tue, 2014-12-02 13:49

Megsütöttem, nekem kicsit sótlan, nyilván ezen legközelebb lehet segíteni, viszont a kenyér számomra nem az igazi!

bszandi1989
bszandi1989 Wed, 2014-01-15 21:01

Szia! Ha megkelt nem kell még egyszer átgyúrni, majd bevágni a tetejét? :)

sditike
sditike Sat, 2013-08-24 20:46

Miért kell egy edény vizet rakni a sütőbe a kenyér mellé? Előre is bocsánat a buta kérdésért, de még nagyon kezdő vagyok.

CuKoJbOjSo
CuKoJbOjSo Mon, 2013-07-01 14:16

Tegnap megsütöttem ezt a kenyeret. Tudniillik nekem soha az életben semmilyen kenyér nem sikerült,még kenyérsütőgéppel sem. Nos hadd mondjam el ez az első kenyér ami isteni finom lett,és még ma is pihe-puha volt. El is fogyott mind, így most állok neki újra, hogy legyen vacsorára is. ja és én jénai tálban sütöttem meg :)

annamandala
annamandala Mon, 2012-10-22 18:29

Ma megsütöttem ezt a kenyeret,pontosan úgy ahogyan le van írva.Nagyon finom lett!!Azt hiszem holnap érkezik egy új adag!!!

supernyamnyam
supernyamnyam / supernyamnyam Wed, 2012-08-29 19:06

Kenyérsütőgépben készítettem el.Nagyon jól sikerült és nagyon finom lett.
Ez volt életem első kenyere.
Köszi a receptet!!!

AGI40
AGI40 Sat, 2012-07-28 11:59

Nagyon tetszik a recept az lenne a kérdésem kenyérsütőgépben is meg lehet csinálni? köszönöm a választ.

Noriko
Noriko Wed, 2011-12-28 17:17

Szia!
Ma kipróbáltam a receptedet. Nagyon finom és szép lett a kenyér. Köszönöm a receptet :)

PiciRozi
PiciRozi Tue, 2011-09-27 19:11

Koszi szepen a receptedet nagyon klaszulsikerult a parom nem birta meg varni amig kihul
sok receptet megprobaltam de a tied a leggyorsabb es finom nagyon most mar tudok sutni
minden nap.

PiciRozi

Szuszka
Szuszka Mon, 2011-08-01 17:07

Tökkkéletes a recepted.
Megsütöttük s meg is ettük.
S minden hétvégén meg is fogom sütni mert jóóóóóó!
Nagy nagy köszönet érte.
Szuszka

mravika
mravika Tue, 2011-02-01 13:05

Szia Vizilily! Az oregtesztat hogyan hasznalod? Maradek teszta? Ha igen, elesztos, vagy kovaszos teszta? Mennyit kell hasznalni belole? Koszi, Adrienn

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-02-01 14:11

Szia Adrienn!
Itt az oldalon is van fenn öregtésztás kenyér, Zit nevű szakácsunknál megtalálod, nála találsz receptet öregtésztára is. Limara öregtésztája néven keresd.
Eszter

vizilily
vizilily Sun, 2011-01-23 23:24

  Ha kipróbáltad, mondd el, tényleg jóe az a liszt. Ott megyünk az A3-on Belgium-Hollandia, ilyesmi. Személyesen szállítunk termékeinket.

vizilily
vizilily Sun, 2011-01-23 21:56

 Utánanéztem :) Németországban a kenyérlisztet az 1050 -es számmal jelölik. Sikért vigyél inkább :)
Gyakran jössz haza? Mi gyakran járunk arra kocsival...
Az öregtészta valóban nagyon egyszerű valami, csak egyszer rá kell kapni :) Én is halogattam, de összehasonlíthatatlanul finomabb az eredmény vele.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-01-23 22:38

Lily! Istennő vagy! :-)))
Juhu! Most már tudom, mit kell venni, de jó. Köszönöm a segítséget! :-p
A sikér jó ötlet, és szerencsére mi is viszonylag sűrűn járunk haza. Szóval, nem gond.
És tényleg kipróbálom most már az öregtésztát. 1050-es...
Szuper!
Nagyon köszi!

vizilily
vizilily Sun, 2011-01-23 16:56

 A kovásszal való pepecselés helyett mindig van a hűtőmben "öregtészta"
Vagy majdnem mindig :) Azzal is nagyon jók a kenyerek. Kenyérlisztből szoktam csinálni, ami BL80-as, jobban ízlik, mint a sima lisztből készült.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-01-23 18:35

Az öregtészta még a kipróbálandók listáján van - igazából nem is értem miért, hiszen egyszerű. :-p Teljesen igazad van.
A liszttel hadilábon állok, mert Németországban élek és még nem jöttem rá, hogy hányas számozás rejti a kenyérlisztet, sikérről pedig még jó esetben sem hallottak. Lehet, hogy legközelebb, ha hazamegyek, a kézipoggyászomban BL80-as lisztet fogok exportálni. :-)

schaffer.kata
schaffer.kata Mon, 2010-12-13 22:27

Szia!Szeretném kipróbálni a kenyeret, de lenne egy kérdésem: hogy csináljak kézmeleg sütőt kb. egy óráig? Nekem 150 fok a legalacsonyabb hőmérséklet a sütőmön, abba viszont nem raknék konyharuhát...

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-12-14 00:13

Szia Kata!
A 150 fok persze sok, abba ne tedd be.
Langyosítsd be a sütőt 150-re először, majd hagy hűlni addig, amíg már nem süti a kezed, ha bedugod a sütőtérbe csak kellemesen meleg. Ekkor tedd be a tésztát és hagyd ott. Elég lesz neki.
Jó sütést!
Eszter

dutch
Teddie / dutch Fri, 2010-11-26 22:11

Összehasonlíthatatlan a boltban kapható kenyerekkel. Én kétszer dagasztottam át és sütéskor egy tál vizet tettem a sütőbe, egyszerűen isteni lett! Lehet máskor sem lesz kedvem lemenni a boltba! :)
Üdv,Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-17 13:52

én is megcsináltam finom let de nem az igazi volt de mindegy azé köszi

zagira
zagira Fri, 2010-04-23 11:53

Szia Eszter!

Majd megírom,hogy fogadták a gyerekeim.

Üdv.
Zagi

496
finomliszt 500 g
instant élesztő 0.5 tasak
víz 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
cukor 0.5 teáskanál
1 tk