Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa kölesből

Császármorzsa kölesből
Császármorzsa kölesből
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a családban még gyerekkoromban sem volt igazán divat a császármorzsa. Köleses receptek böngészése közben találtam rá a ritakonyhaja.hu -n (köszönet érte), így ez életem első saját készítésű császármorzsája. Nagyon finom lett, meg sem próbálom másképp elkészíteni legközelebb.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kölest csipet só hozzáadásával pároljuk meg a vízben, alacsony hőfokon. (Én nem szárítottam ki teljesen.) Hagyjuk kihűlni, majd ha szükséges, kezünkkel morzsoljuk szét.
  2. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá.
  3. A kölest keverjük össze a liszttel, a tojások sárgájával, a cukorral, tejszínnel vagy tejjel, citromhéjjal. Ha nem szárítottuk ki a kölest, akkor kevesebb tej/tejszín kell.
  4. Végül óvatos mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojáshabot is.
  5. Egy serpenyőben olvasszunk fel 40 g vajat közepes hőfokon. Öntsük bele a masszát, és hagyjuk 1-2 percet magába sülni, amíg a massza egésze át nem veszi a sütési hőfokot. Kevergetve szárítsuk a megfelelő állagúra.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 864
elküldve: 15
receptkönyvben: 298
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

InCordeSolis

Mióta szakács: 2011.10.08.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kölesből császármorzsa, köleses császármorzsa, morzsa kölesből

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tesza
Tesza Mon, 2014-02-03 21:33

Köszönöm a receptet. A családomban nagy kedvenc lett.

ann86hu
ann86hu Wed, 2013-01-23 23:34

Megcsináltam tk. liszttel és xilittel, a fotónál kicsit sötétebbre pirítottam, és málnaszörppel ettük. Tényleg nagyon finom lett, én is köszönöm! :)

mosolyalbum1
mosolyalbum1 Sun, 2012-07-15 13:06

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Egy kicsit nehezen akart morzsás lenni, de megérte az időt, receptkönyvembe került, máskor is elkészítem! :))))

612
köles 40 g
víz 120 ml
1 csipet
tönkölybúza liszt 60 g
nádcukor 40 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 2 db
1 csipet
habtejszín 100 ml
vaj 40 g