r
Nosalty Logó

Császármorzsa erdeigyümölcs öntettel

Csutak Enikő
Császármorzsa erdeigyümölcs öntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Császármorzsához:

Öntethez:

915
Kalória
18.6g
Fehérje
123.7g
Szénhidrát
37g
Zsír
47.1g
Víz
215.7g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
58.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Császármorzsához:

Öntethez:

Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Császármorzsához:

Öntethez:

Összesen 3660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Császármorzsához:

Öntethez:

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2314.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    494.9 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 3660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

Császármorzsához:

  1. A tejet melegítsük fel, keverjük hozzá a cukor felét, sót és a búzadarát. Alaposan keverjük össze. A mazsolát áztassuk be meleg vízbe. A tojássárgát keverjük ki a maradék cukorral, a fehérjéből verjünk kemény habot. Keverjük össze a megduzzadt búzadarát a tojássárgájával, a mazsolával, és óvatosan forgassuk hozzá a fehérjehabot.
  2. Nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, öntsük bele a masszát, és kevergetés mellett süssük készre a császármorzsát. Mikor morzsás állagúvá válik elkészült, akkor a legfinomabb, ha egy kicsit megpirítjuk.

Öntethez:

  1. Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a gyümölcsöt és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett főzzük készre a mártást, míg kicsit besűrüsödik. Forrón tálaljuk a császármorzsa mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

A búzadara egyike a legolcsóbb alapanyagoknak, amiből nem csak grízgaluskát vagy túrógombócot készíthetünk. Íme egy példa! A recept a Nők Lapja Konyhából származik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...