Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa nopara konyhájából

Császármorzsa nopara konyhájából
Császármorzsa nopara konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

És íme, egy újabb császármorzsa! - gondolhatjátok. Valljuk be, erre nem nagyon tudnék mit felelni, mert igaz, de bizton állíthatom ez a verzió nincs az eddig feltöltött 53 között. :)
 
Mindig is imádtam ezt a desszertet, akár főételnek is, de sose ment az elkészítése. Gyermekkoromban se nagymamim, se anyukám nem volt nagy császármorzsa rajongó, így nem volt kitől megtanulni, és az utóbbi tíz év próbálkozásai... khmm... ragacsos, égett tésztaként végezték a kukában.
 
A recept előtt fontos leszögezni, hogy bár ezen mennyei édesség minden formáját szeretem, de rajongásom tárgya a németes/palacsintatészta típusú, és nem a morzsás fajta, mint erre a kép alapján is rájöttetek. És itt jön az egyszerű, kezdőknek is könnyen elkészíthető, belülről kissé puha, de ugyanakkor kívülről megbarnult mennyei manna!
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én most eperdzsemmel készítettem, de bogyós idénygyümi, baracklekvár, sőt akár nutella is jöhet, tegyen rá mindenki kedve szerint, nem fog megsértődni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat gondosan szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a lisztet, a cukrot, a vanília aromát, sót, alaposan összekeverjük, hogy teljesen csomómentes legyen.
  2. A habverő legmagasabb fokozatán 2 perc alatt kemény habot verünk a fehérjékből, majd beleforgatjuk a lisztes masszába és átdolgozzuk. (Ha nem vagyunk restek, akkor ezt jobb 1/3-2/3 arányban csinálni. A kisebbik résszel először finoman eldolgozzuk a lisztes tésztát, a második adagot pedig már könnyebben elvegyíthetjük, és a hab sem esik össze.)
  3. A vajat közepes lángon megolvasztjuk egy nagy serpenyőben, és ráöntjük a tésztát, megszórjuk mazsolával és megöntözzük a citromlével. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk, és tovább pirítjuk a másik oldalát 2 percig, akkor a fakanál végével apró darabokra szaggatjuk, s közben pirul még kicsit. És készen is vagyunk, tálalható bármivel, amivel a mi kedvencünk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 573
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: német
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Könnyű császármorzsa, kaiserschmarrn, smarni könnyedén

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilviii95
szilviii95 Tue, 2017-08-15 18:06

Nagyon jó recept, ma kipróbáltam és nem csalódtam. Én is úgy szeretem ha puha és nem olyan "morzsás" . Sikerült is ilyenre elkészítenem. Annyit fűznék csak hozzá, hogy az elkészítés leírásából kimaradt a tej.

585
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
cukor 1 ek
vaníliaaroma 0.5 teáskanál
1 csipet
vaj 3 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
mazsola 1 marék
porcukor 1 csapott ek
lekvár/ dzsem 3 ek
tej 125 ml