r
Nosalty Logó

Császármorzsa Chrissyke konyhájából

Chrissyke
Császármorzsa Chrissyke konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

718
Kalória
17.1g
Fehérje
48.5g
Szénhidrát
49.9g
Zsír
93.2g
Víz
377.6g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
19.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 1435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. A darát a liszttel vegyítjük, hozzáöntjük a tejet és vizet, alaposan összekeverjük.
  2. Minimum 1 órát pihentetjük.
  3. Majd a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 2 kanál cukorral, a fehérjét 1 kanál cukorral és csipet sóval felverjük.
  4. Először a sárgáját keverjük a darás masszához, utána a felvert tojáshabot.
  5. Nagy serpenyőben (én wok-ban szoktam) felolvasztjuk a vajat, beleöntjük a tésztát, és addig kevergetjük, pirítjuk, amíg ízlésünknek megfelelő nem lesz (nem kell megijedni, mert először egy "trutyit" kapunk, amiből később, kavargatás, fakanállal való darabolás után lesz "morzsás" állagú).
  6. Finom házi baracklekvárral tálaljuk még melegen!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Nincs különösebb sztori hozzá. Finom és pont.

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek