Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Chrissyke konyhájából

Császármorzsa Chrissyke konyhájából
Császármorzsa Chrissyke konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb sztori hozzá. Finom és pont.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darát a liszttel vegyítjük, hozzáöntjük a tejet és vizet, alaposan összekeverjük.
  2. Minimum 1 órát pihentetjük.
  3. Majd a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 2 kanál cukorral, a fehérjét 1 kanál cukorral és csipet sóval felverjük.
  4. Először a sárgáját keverjük a darás masszához, utána a felvert tojáshabot.
  5. Nagy serpenyőben (én wok-ban szoktam) felolvasztjuk a vajat, beleöntjük a tésztát, és addig kevergetjük, pirítjuk, amíg ízlésünknek megfelelő nem lesz (nem kell megijedni, mert először egy "trutyit" kapunk, amiből később, kavargatás, fakanállal való darabolás után lesz "morzsás" állagú).
  6. Finom házi baracklekvárral tálaljuk még melegen!
  • elkészítettem: 1001 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 798
elküldve: 5
receptkönyvben: 213
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Chrissyke

Mióta szakács: 2011.08.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Chrissy-morzsa, édes morzsa, smarni

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

718
búzadara 4 evőkanál
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
víz 0.5 dl
tojás 3 db
cukor 3 ek
1 csipet
vaj 10 dkg