Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Amy-től

Császármorzsa Amy-től
Császármorzsa Amy-től
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eltér az eredetitől, ezt a párom találta ki. Vágytam egy kis császármorzsára, de az eredeti nem igazán egészséges, így feljavította. :) A recept az Ő érdeme! 

hozzávalók / 2 adag

császármorzsa

tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze alaposan a zabpelyhet, sütőport, sót, tojást, édesítőt, tejet, vanília aromát. 5 percig hagyjuk békén.
  2. Egy teflon serpenyőt melegítsünk elő, olvasszuk fel a zsiradékot, és tegyük bele a masszánkat, egyengessük el kb. palacsinta méretűre, egyenlő vastagságúra.
  3. Amikor az alsó rész kapott egy kis színt, egyben fordítsuk meg. Süssük a másik oldalt is, és ha már kellően pirult, vágjuk gyorsan kisebb darabokra (fakanállal). Lehetőség szerint ne vágjuk hamarabb kisebbekre, mert sokkal tovább tart a sütése. Pirítsuk még egy kis ideig a darabkákat, folyamatosan kevergetve.
  4. Kóstoljunk meg egyet, és ha a külseje ropog, belül puha, készen vagyunk.
  5. Házi lekvárral tálaljuk, melegen fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 546
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert

egyéb elnevezések

császármorzsa zabpehellyel, lekváros császármorzsa, császármorzsa másképp

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

416
zabpehely 100 g
sütőpor 1 kk
himalája só 1 csipet
tojás 1 db
édesítőszer 1 ek
tej 1.5 dl
vaníliaaroma 1 kávéskanál
kókuszzsír 1 ek
sárgabaracklekvár 3 ek