r
Nosalty Logó

Császármorzsa - smarni - daramorzsa12.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Molnár Erika
Császármorzsa - smarni - daramorzsa12.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 706 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 218 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 706 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3203.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.9 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 4237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítés:
  2. A grízt, a lisztet és a sót egy tálba teszem,és nyakon öntöma tejjel, majd alaposan átkeverem.
  3. 3 órán át a hűtőben pihentetem, hogy a búzadara jól megszívja magát a tejjel.
  4. Amikor letelt a 3 óra, kiveszema hűtőből.
  5. A sütőt előmelegítem175 fokra.
  6. Amíg a sütő melegszik, addigbeleszóroma mazsolát, belereszelemaz előre megmosott citrom héját, és lazán átkeverem.
  7. A tojásfehérjét géppel nagyon kemény habbá verema porcukorral és a 1/2 citrom levével.
  8. Amikor elkészültemvele,belekeveremtojások sárgáját, majd óvatosan hozzákeverema tejes, lisztes, grízes keverékhez.
  9. A tepsit, a vaj kb. 2/3 részével vastagon kikenem,beleöntöma masszát, és az előre melegített sütőbe tolom,15 percig sütöm, majd alaposan átkeveremés a tetejére dobáloma megmaradt vaj darabkákat.
  10. Visszatoloma sütőbe és még 1/2 órát sütöm, miközben négyszerátkeverem, hogy minél morzsalékosabb legyen.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x25x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 122
  • Össznézettség: 118874
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Ajánló

Tartalmas leves után, amikor csak megkívánjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Császármorzsa - smarni - daramorzsa12.
Molnár Erika 10 recept

Ez is gyermekkorom egyik kedvenc édessége. Akkoriban imádott Nagyikám sütögette nekünk, unokáknak, amikor csak megkívántuk - az Ő általa főzött isteni sárgabarack lekvárral, és porcukorral tálalva ... Nagyim elvesztése után, sokáig nem ettem finomat, bár sok helyen próbálkoztam vele, de legtöbb nyilvános helyen szörpökkel, illetve ízetlen, hígitott lekvár utánzatokkal öntötték nyakon ... Itthon viszont a hosszú ideig tartó kevergetési folyamat vette el a kedvem tőle, aztán egy kedves cukrász ismerősöm ajánlott egy olyan módszert, ami mentesít a folyamatos kevergetésétől - kivajazott tepsi, előmelegített sütő a titok :) ... Azóta, legalább akkora élvezettel készítem, mint amekkorával fogyasztom.

Hozzászólások

Bendzsoka

Kedves Era! Köszönöm ezt a fantasztikus receptet!!! A süt?ben megsütve tökéletes lett! Végre nem kellett a t?zhely mellett állni, és kis adagokban a teflon serpeny?ben kavargatni. Ja, és nem kevés. 5 f?s családom részére b?ven elég lett - na jó, egy tartalmas leves után. :) Ezután csak így fogom készíteni a császármorzsát! Örök hálám!

Törölt felhasználó

Kedves Era! Én is köszönöm a receptet,mert az én édesanyám is így készítette el. GRÍZB?L!!!!!De nem tudtam a receptet jól.Még egyszer köszönöm!!!!!!! Erzsi

Molnár Erika

Kedves Erzsi :), nagyon örülök, hogy akaratlanul sikerült 2 kellemes emléket "visszacsempésznem" az életedbe ... Minden jót kívánok :)! üdvözlettel: Era

Molnár Erika

Kedves Bendzsoka! Szívb?l örülök, hogy siker koronázta a munkádat, és hogy megelégedettséggel tölt el a végeredmény .. üdv. e

szakacsszilvi

Kedves Erika, nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, a fiúk imádják a császármorzsát, de eddig mindig kiszáradt, és kemény lett, akár hány fajtával próbálkoztam. A Te recepted az els?, ami nem száradt ki, és puha, omlós volt. Egyszer? volt elkészíteni, és az íze mennyei volt. Kénytelen vagyok holnap is csinálni egy adaggal, mert a párom és a fiam mind megette :).

Molnár Erika

Kedves Szilvi, örülök, hogy ekkora sikere van a receptnek :)! Minden jót kívánok :)! üdv. Era

Törölt felhasználó

Kedves Era! Én már igen sokszor próbálkoztam, de csak most sikerült, így süt?ben sütve. Nem hiába mondja a közmondás " jó pap holtig tanul" :)) Hát így jártam én is, öreg koromra sikeredet. :D üdvözlettel: sántakutya :))))))))))

Molnár Erika

Kedves Jópap! :D Szívb?l örülök, amiért siker koronázta tevékenységedet és biztos vagyok benne, hogy még nagyon sok fogja! :D Minden jót kíván üdvözlettel: egy másik jó pap :D

Ilonka57

Nagyon jó a recept. Én mindig süt?ben sütöm zománcos tepsibe (másképp vagy nyers, vagy megég) . Mióta olvastam ezt a receptet, nem keresek másikat. Olyan, mint anyukámé volt, csak ? szárazabbra sütötte (érdekes, soha nem tepsibe és soha nem égett el). Most keverem be, reggel munka el?tt megsütöm, hogy délben tudjanak enni.

Marika nagyi

Már nagyon régóta így készítem, egyszer?, finom, nem száraz. Az unokáim kedvence lett, még másnapra is kell eltennem bel?le. ?k alma kompóttal kérik, de jó nekik a barack lekvár is. Üdvözlet minden kis- és nagy szakácsnak. Marika mama.

Törölt felhasználó

fantasztikus csemege! :-) köszi a receptet. morzsás, omlós, édes ... mi kell ennél több?

Molnár Erika

Kedvwes Anyamary, Nagyon szívesen! :) Igazán örömmel tölt el, amiért ízlik a receptem alapján elkészített finomság! :) üdvözlettel: Erika

Törölt felhasználó

Tuti recept,köszi!

godotravarva

Én csak egy szót tudok mondani: köszönöm a receptet!

erili

Nagymamám és Édesanyám fele dara, fele liszt keverékkel készítette és ahány deci volt a liszt+dara, annyi dl tejjel öntötték le. A tésztájába is tettek 5 dkg olvasztott vajat. Én is így csinálom és nagyon finom, szaftos. Mindig süt?ben készítem, otthon és a Nagymamánál is ez volt a szokás. A kisebbik unokám kedvéért ma is ez lesz :)

Törölt felhasználó

Tökéletes lett:) köszönöm!

Törölt felhasználó

Ismételten tökéletes lett:) köszönöm!:))))

Bubu46

Naaaagyon köszönöm ! Ez valami csuda jó lett és rengeteg és egyszer? és olyan amilyennek lennie kell !Gondoltam egyet - elkerülend? a leragadás/égés problémáját - a magasabb perem? tepsibe beleraktam a szilikonos süt?fóliámat és remekül m?ködik a dolog . Üdvözlettel Bubu

Schibo

Életemben el?ször készítettem császármorzsát és isteni finom lett! Eddig nem mertem nekiállni, mert gyerekkoromból úgy emlékeztem, ezt macerás elkészíteni, Anyu állandóan csatát vívott vele. ? is és Nagymamám is sokszor sütötte, Nagyi tanítgatta Anyut, az Övére emlékeztet :) Sajnos az utóbbi években Anyunak már nem sikerült, kissé feledékeny (85 éves). Köszi a receptet!

Alízke

Jelentem, elkészült! Kés?n vettem észre, hogy nincs itthon mazsolám, így egy marék apróra vágott körtét dobtam bele. Nagyon finom lett - mint Anya császármorzsája régen. :) Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?