Ez is gyermekkorom egyik kedvenc édessége.
Akkoriban imádott Nagyikám sütögette nekünk, unokáknak, amikor csak megkívántuk - az Ő általa főzött isteni sárgabarack lekvárral, és porcukorral tálalva ...
Nagyim elvesztése után, sokáig nem ettem finomat, bár sok helyen próbálkoztam vele, de legtöbb nyilvános helyen szörpökkel, illetve ízetlen, hígitott lekvár utánzatokkal öntötték nyakon ...
Itthon viszont a hosszú ideig tartó kevergetési folyamat vette el a kedvem tőle, aztán egy kedves cukrász ismerősöm ajánlott egy olyan módszert, ami mentesít a folyamatos kevergetésétől - kivajazott tepsi, előmelegített sütő a titok :) ... Azóta, legalább akkora élvezettel készítem, mint amekkorával fogyasztom.
Hozzászólások (21)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Köszönöm! Isteni finom lett! Éppen olyan mint amit a Nagymamám készített. Van hozzá házi baracklekvárom is, tehát tökéletes.
Jelentem, elkészült! Későn vettem észre, hogy nincs itthon mazsolám, így egy marék apróra vágott körtét dobtam bele. Nagyon finom lett - mint Anya császármorzsája régen. :)
Köszönöm a receptet!
Életemben először készítettem császármorzsát és isteni finom lett! Eddig nem mertem nekiállni, mert gyerekkoromból úgy emlékeztem, ezt macerás elkészíteni, Anyu állandóan csatát vívott vele. Ő is és Nagymamám is sokszor sütötte, Nagyi tanítgatta Anyut, az Övére emlékeztet :) Sajnos az utóbbi években Anyunak már nem sikerült, kissé feledékeny (85 éves).
Köszi a receptet!
Naaaagyon köszönöm ! Ez valami csuda jó lett és rengeteg és egyszerű és olyan amilyennek lennie kell !Gondoltam egyet - elkerülendő a leragadás/égés problémáját - a magasabb peremű tepsibe beleraktam a szilikonos sütőfóliámat és remekül működik a dolog . Üdvözlettel Bubu
Ismételten tökéletes lett:) köszönöm!:))))
Tökéletes lett:) köszönöm!
Nagymamám és Édesanyám fele dara, fele liszt keverékkel készítette és ahány deci volt a liszt+dara, annyi dl tejjel öntötték le. A tésztájába is tettek 5 dkg olvasztott vajat. Én is így csinálom és nagyon finom, szaftos. Mindig sütőben készítem, otthon és a Nagymamánál is ez volt a szokás. A kisebbik unokám kedvéért ma is ez lesz :)
Én csak egy szót tudok mondani: köszönöm a receptet!
Tuti recept,köszi!
fantasztikus csemege! :-) köszi a receptet. morzsás, omlós, édes ... mi kell ennél több?
Kedvwes Anyamary,
Nagyon szívesen! :)
Igazán örömmel tölt el, amiért ízlik a receptem alapján elkészített finomság! :)
üdvözlettel: Erika
Már nagyon régóta így készítem, egyszerű, finom, nem száraz. Az unokáim kedvence lett, még másnapra is kell eltennem belőle. Ők alma kompóttal kérik, de jó nekik a barack lekvár is.
Üdvözlet minden kis- és nagy szakácsnak. Marika mama.
Nagyon jó a recept. Én mindig sütőben sütöm zománcos tepsibe (másképp vagy nyers, vagy megég) . Mióta olvastam ezt a receptet, nem keresek másikat. Olyan, mint anyukámé volt, csak ő szárazabbra sütötte (érdekes, soha nem tepsibe és soha nem égett el). Most keverem be, reggel munka előtt megsütöm, hogy délben tudjanak enni.
Kedves Era!
Én már igen sokszor próbálkoztam, de csak most sikerült, így sütőben sütve. Nem hiába mondja a közmondás " jó pap holtig tanul" :))
Hát így jártam én is, öreg koromra sikeredet. :D
üdvözlettel: sántakutya :))))))))))
Kedves Jópap! :D
Szívből örülök, amiért siker koronázta tevékenységedet és biztos vagyok benne, hogy még nagyon sok fogja! :D
Minden jót kíván üdvözlettel: egy másik jó pap :D
Kedves Erika,
nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, a fiúk imádják a császármorzsát, de eddig mindig kiszáradt, és kemény lett, akár hány fajtával próbálkoztam. A Te recepted az első, ami nem száradt ki, és puha, omlós volt. Egyszerű volt elkészíteni, és az íze mennyei volt. Kénytelen vagyok holnap is csinálni egy adaggal, mert a párom és a fiam mind megette :).
Kedves Szilvi, örülök, hogy ekkora sikere van a receptnek :)! Minden jót kívánok :)! üdv. Era
Kedves Bendzsoka!
Szívből örülök, hogy siker koronázta a munkádat, és hogy megelégedettséggel tölt el a végeredmény ..
üdv. e
Kedves Era!
Köszönöm ezt a fantasztikus receptet!!! A sütőben megsütve tökéletes lett! Végre nem kellett a tűzhely mellett állni, és kis adagokban a teflon serpenyőben kavargatni. Ja, és nem kevés. 5 fős családom részére bőven elég lett - na jó, egy tartalmas leves után. :) Ezután csak így fogom készíteni a császármorzsát!
Örök hálám!
Kedves Era!
Én is köszönöm a receptet,mert az én édesanyám is így készítette el. GRÍZBŐL!!!!!De nem tudtam a receptet jól.Még egyszer köszönöm!!!!!!! Erzsi
Kedves Erzsi :), nagyon örülök, hogy akaratlanul sikerült 2 kellemes emléket "visszacsempésznem" az életedbe ... Minden jót kívánok :)! üdvözlettel: Era