r
Nosalty Logó

Császármorzsa ahogy Timmi készíti

NS
Császármorzsa ahogy Timmi készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

410
Kalória
13.8g
Fehérje
53.5g
Szénhidrát
14.7g
Zsír
45.7g
Víz
201.5g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1643 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 410 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    182.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1643 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lisztet a 3/4 cukorral, a tojások sárgájával, a langyos tejjel, a csipet sóval és egy kevés reszelt citrom héjjal simára keverjük.
  3. A tojások fehérjét az 1/4 cukorral kemény habbá verjük.
  4. A felvert tojásfehérjehabját óvatosan a masszához keverjük.
  5. 2 részletben fogjuk kisütni! Egy közepes méretű serpenyőbe a vaj felét megolvasztjuk, majd beleöntjük a 1/2 masszát kb. 1-1,5 cm vastagon, és meghintjük a mazsola felével.
  6. Közepes lángon addig sütjük, amíg az alja megszilárdul és aranybarna lesz.
  7. Ezután egy fa spatula segítségével megfordítjuk, és az előmelegített sütőben tovább sütjük kb. 10-12 percig.
  8. Ha a tésztánk elkészült, késsel apró darabokra vágjuk, és hozzálátunk a maradék tészta kisütéséhez.
  9. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Laktató, de mégis könnyű. Bármilyen ízű házi lekvár remekül passzol hozzá, vagy akár gyümölcsbefőttel is ehetjük.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...