r
Nosalty Logó

Bulguros császármorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Bulguros császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1071 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 1071 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, majd kb. 8 percig főzzük. Utána kivesszük a forró vízből, levágjuk a tetejét, s beleöntjük a lábosba. Gyorsan hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a kristálycukrot, s a tejjel jól összekeverjük. Rátesszük a lábosra a fedőt, s hagyjuk kb. 10 percig, hogy beszívja a bulgur a tejet.
  2. Utána elzárjuk alatta a gázt, s várjuk, hogy kihűljön.
  3. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojás sárgáját. A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá, és azt is belekeverjük.
  4. Majd az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, és hozzáöntjük ezt a masszát.
  5. Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, annál hamarább elkészül.  Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni lapos fakanállal. Arra ügyeljünk, hogy jól megsüljön-piruljon.
  6. Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk, és baracklekvárt teszünk rá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2443
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 01.

Ajánló

Tartalmas leves után ajánlom ezt a bulguros császármorzsát második fogásnak. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon gyorsan elkészül, s nagyon egészséges ez a bulguros császármorzsa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek