Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bulguros császármorzsa

Bulguros császármorzsa
Bulguros császármorzsa
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsa elkészül, s nagyon egészséges ez a bulguros császármorzsa.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tartalmas leves után ajánlom ezt a bulguros császármorzsát második fogásnak. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, majd kb. 8 percig főzzük. Utána kivesszük a forró vízből, levágjuk a tetejét, s beleöntjük a lábosba. Gyorsan hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a kristálycukrot, s a tejjel jól összekeverjük. Rátesszük a lábosra a fedőt, s hagyjuk kb. 10 percig, hogy beszívja a bulgur a tejet.
  2. Utána elzárjuk alatta a gázt, s várjuk, hogy kihűljön.
  3. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojás sárgáját. A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá, és azt is belekeverjük.
  4. Majd az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, és hozzáöntjük ezt a masszát.
  5. Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, annál hamarább elkészül.  Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni lapos fakanállal. Arra ügyeljünk, hogy jól megsüljön-piruljon.
  6. Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk, és baracklekvárt teszünk rá.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 307
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

császármorzsa bulgurból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Sat, 2018-12-15 17:51

Igen, nagyon egészséges a bulgur. A tavasszal nyertem 10-10 doboz bulgurt, hajdinát és kölest a receptjeimmel, s ekkor találtam ki, hogy valamire fel kell használni ezeket. Persze bármilyen cukor helyettesítővel lehet készíteni.

Kata58
Kata58 Sat, 2018-12-15 10:34

Nagyon szuper kis recept, és ráadásul egészséges is...igaz én nem cukrot használtam..hanem eritrit,-stavia combót...egy kiskanálnyit...

268
bulgur 12.5 dkg
tojás 1 db
cukor 1 púpozott ek
tej 1.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
repceolaj 1 ek
1 csipet
porcukor 2 púpozott ek
sárgabaracklekvár 3 ek