r
Nosalty Logó

Gyors csalamádé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
dorcus89
Gyors csalamádé
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3208 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 36 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5262.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    4909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1144 micro
  • β-karotin
    2946 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 267 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63151.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1616 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    824 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    58905 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.3 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    119 mg

VÍZ

  • Összesen
    6757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3532 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2479 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1990 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1422 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13732 micro
  • β-karotin
    35354 micro
  • β-crypt
    624 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    7553 micro
Összesen 3208 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 36 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk, majd felszeleteljük, és egy jó nagy műanyag edénybe tesszük. A hegyes paprikát nem szeleteljük, azok majd egészben kerülnek az üvegekbe, az uborkát karikázzuk. Az egészet összekeverjük.
  2. Az ecetben jól elkeverjük a cukrot és a sót, majd ha kissé feloldódott, hozzákeverjük a borként is, elkeverjük. Ezt a keveréket a zöldségekre öntjük, konyharuhával letakarjuk, majd 1 napig hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. Másnap elővesszük a megtisztított befőttes üvegeket, és elkezdjük szépen megtölteni az üvegeket a zöldségekkel. A zöldséges tál alján maradt levet pedig egyenlően elosztjuk a befőttes üvegbe rakott csalamádéra.
  4. Celofándarabokat kis négyzetekre vágjuk, akkorára amekkora bőven elfedi a befőttes üveg tetejét. Majd a celofándarabokat egy pillanatra vízbe mártjuk, jól rászorítjuk az üvegekre, és jó szorosan rácsavarjuk a befőttes üvegek tetejét. Ha valaki biztosabbnak érzi, a tető rácsavarása előtt rakhat rá befőttes gumit is.
  5. Már fogyaszthatjuk is, de a pihentetés sem árt neki!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 121
  • 7 napos nézettség: 850
  • Össznézettség: 223711
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Ajánló

Bármilyen zöldségkombinációval ízletes lesz, bátran kísérletezzünk. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors csalamádé
dorcus89 81 recept

Családi recept. Általában esküvők, vagy nagy családi események előtt szokták ezt készíteni, mivel gyorsan megvan a csalamádé. Nagyon egyszerű elkészíteni, és sok üveg lesz belőle. Nekem a gyerekkoromat juttatja eszembe, akkor anyukám többször csinált. Mostanában elfelejtődött, de szerencsére idén újból előkerült a recept. Családi mendemondák szerint a nagynéném egyszer annyi zöldségből csinálta, hogy csak a kádban fért el. 

Hozzászólások

anyuka54

Szeretném megkérdezni,hogy meddig áll így el? Köszi a választ el?re is.

dorcus89

Ha árnyékos helyen van tárolva (spejz) akkor bármeddig, mert tartósítva van.

anyuka54

Köszönöm!

Törölt felhasználó

Megcsináltam, és isteni finom lett. A párom nem gy?zi dícsérni. Köszönöm a receptet!!!!

dorcus89

Nagyon örülök, és még sok adaggal kívánok :)

szakal laszlone

Ma csináltam meg másodjára ,de nagyon finom és kapós 10 kg vegyes zöldségb?l! köszönöm a sok jó recepteket !

Picur1

Szia!Egy olyan kérdésem lenne,hogy ugyanazt a levet öntjük rá amiben egy napot állt?Csak mert a nagymamám azt mondta,hogy csináljak új levet!

dorcus89

Szia, nem kell külön lé hozzá. Az a lé ami kijön a zöldségekb?l, az pont elég ahhoz, hogy felöntsd az üvegeket! Így lesz finom, hogy a saját levükben maradnak! :)

Picur1

Köszönöm a gyors választ!Mindenképp kipróbálom! :)

Törölt felhasználó

Azt szeretném megkérdezni,hogy nem puhul meg télre a zöldség?

dorcus89

Hogy érted, hogy megpuhul? Pont ez a lényege, hogy a saját levében puha lesz, nem túl puha, annyira hogy meg lehessen enni. Például a répa is megpuhul, vagy a káposzta, ett?l csalamádé, mert különben nyers zöldség lenne! :) Ha arra gondolsz, hogy túl puha-málós, akkor nem! Én tavaly ?sszel csináltam és van még 1-2 üveg és ugyanolyan finom még mindig, mint akkor!

buburnya

Szeretném kérdezni,hogy a cukrot tudnám e helyettesiteni folyékony édesit?szerrel ? Köszönöm

dorcus89

Szia, igazából nem lehet gond, viszont biztosan más íze lesz, mert az édesít?nek ilyen felhasználásnál azért van egy olyan tipikus édesít?s íze. De ha mindig ezt használsz, és titeket nem zavar, szerintem nyugodtan! :)

rozi

en elkeszitetem es nagyon finom let!!!

dorcus89

Örülök, hogy ízlik. Fogyasszátok egészséggel, én is most fogok majd télire csinálni utánpótlást, mivel a tavalyi adag már rég elfogyott! :)

Nihonka

Szeretném megkérdezni, hogy borkén helyett mit használjak? Külföldön élek, itt hírb?l sem ismerik...Köszönöm a választ el?re is.

vekii

Szia, en is kulfoldon elek en Sodium Benzoate -t hasznaltam. Amazonon, Ebay-en tudsz venni, nagyon jo tartositoszer. udv

dorcus89

Köszi a segítséget, én nem tudtam külföldön mivel lehetne helyettesíteni. Reméljük másoknak is segítettél ezzel és megtudják csinálni! :)

Törölt felhasználó

Vödrösen valaki próbálta már,mert én úgy szeretném kipróbálni! :)

hollosneilles

Nem változik meg a színe? Mert én nem szeretem, ha bebarnul.

dorcus89

Szia, a borkén miatt nem fog bebarnulni. :)

Gabys

Kedves dorcus, legnagyobb bánatomra valahová elberheltem a tuti vegyes savanyúság receptemet. A tied hasonlít rá a legjobban. Elmentettem, elkészíteném, de azért csak megkérdezem, ez az utolsó üvegig roppanós marad, nem puhul meg? Az elveszett receptem alapján készített kellemesen roppanós volt és végig üde szép színe is maradt, olyan mint a képen. Ez is olyan? Köszi a választ:) Gabi

dorcus89

Kedves Gabi, tavaly készítettük karfiollal is és az is kellemesen roppanós maradt, egyedül az uborka az ami ugye a vékonysága miatt puhább, de a káposzta-répa és társai is kellemesen roppanós, nem az a puha fajta. Remélem ez az a recept amit régen kerestél! A színét mások is kérdezték, de nekünk még soha nem barnult be pedig sok-sok éve készítjük, a borkén a titka. Remélem tudtam segíteni!

Gabys

Kedves dorcus! Igen sokat segítettél. Annyira bosszantott, hogy elkevertem a receptemet, hogy feltúrtam érte a konyhát. És megleltem egy régi receptesf?zetemben. És láss csodát! Minimálisan tér el a tiedt?l. Ecetet csak 3 dl. írtam fel anno és vízben kell feloldani a hozzávalókat. De úgy döntöttem kipróbálom most a tiedet, mert nagyon guszta a képen. Várok 1 kicsit a káposzta miatt, mert az új káposzta tapasztalataim szerint erre a célra még nem jó. Majd megírom a végeredményt:)Köszönöm szépen! Üdv: Gabi

dorcus89

Kedves Gabi, most olvastam újra a kommenteket. Sikerült végül? Olyan lett a végeredmény mint amire számítottál? :) BUÉK

Törölt felhasználó

Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet. Szerinted ha nagyobb mennyiséget készítek savanyúságos cserép edényben is ugyan úgy eláll?

dorcus89

Megmondom ?szintén mi mindig bef?ttesbe tettük el szóval teljesen nem vagyok benne biztos, de szerintem nem lehet benne baja. Remélem azért tudtam segíteni és elkészíted!

Törölt felhasználó

Szia! Én azt szeretném kérdezni, hogy mi az a bórkén mi a szerepe és hol lehet beszerezni, illetve, hogy ehhez a mennyiséghez mennyi bef?ttes üveget vegyek, mondjuk normál méret?b?l ?? Nem nevetni :-) a béna kérdésért, de nem vagyok túl rutinos a konyhában vagy legalábbis a savanyúságok terén :-), de csalamádét szeretem és megcsinálnám :-) Válaszod köszönöm, üdv. Noémi :-)

dorcus89

Szia! Jól tetted, hogy írtál. Kezd?knek ezek nagyon is fontos kérdések, majd fog menni ez kés?bb. A borkén ahhoz kell, hogy ne barnuljon be, mivel itt nincs különösebb savanyítási folyamat, és 1 napig pihen-levet ereszt, ha ezt nem használod az arra hajlamos zöldségek bebarnulnak, csúnyák lesznek. Most hogy bef?zés szezon van több helyen is lehet kapni. Lidl-be láttam, de állítólag gyógyszertárba is lehet kapni, de érdemes a bef?z?s részén körülnézni a boltnak. Pontosan a bef?ttesüvegeket én sem tudom, de visszanéztem az eredeti fotót és akkor mi 11 üveggel tettünk el a hagyományos méretb?l. Sok sikert kívánok hozzá, remélem sikerül és ízleni fog!

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod :-), nagy segítség amit írtál. Remélem sikerül, bár elég egyszer?nek t?nik :-), még nekem is :-).További szép estét :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek