r
Nosalty Logó

Citromtorta Mara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta Mara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5899.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 3147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 4 dkg cukorral felverjük. A többi hozzávalót a liszt és a sütőpor kivételével a tojássárgájához adjuk. Ezt a sárga masszát habosra kikeverjük, és a tojásfehérjével óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és kikent tortaformába öntjük.
  2. 160 fokon megsütjük. Amikor kisült és kihűlt, 3 egyforma lapba felvágjuk.
  3. A következő krémet tesszük rá: A tejszínt 4 dkg porcukorral habbá verjük. A tejből, pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzünk.
  4. A zselatint fél deci langyos vízben kikeverjük, és a pudinghoz keverjük. Langyosra kihűtjük, ekkor adjuk hozzá a felvert tejszínhabot.
  5. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltjük. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, és így töltjük meg a tortát.
  6. 1-2 órát hidegre tesszük.
  7. Amikor már megdermedt a torta, levesszük a karimát, és bevonjuk.
  8. A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral és citrommal keményre felverjük.
  9. Díszítőzsák és cső segítségével feldíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3885
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a citromosat, hát még tortában.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!