Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta Mara konyhájából

Citromtorta Mara konyhájából
Citromtorta Mara konyhájából
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a citromosat, hát még tortában.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 4 dkg cukorral felverjük. A többi hozzávalót a liszt és a sütőpor kivételével a tojássárgájához adjuk. Ezt a sárga masszát habosra kikeverjük, és a tojásfehérjével óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és kikent tortaformába öntjük.
  2. 160 fokon megsütjük. Amikor kisült és kihűlt, 3 egyforma lapba felvágjuk.
  3. A következő krémet tesszük rá: A tejszínt 4 dkg porcukorral habbá verjük. A tejből, pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzünk.
  4. A zselatint fél deci langyos vízben kikeverjük, és a pudinghoz keverjük. Langyosra kihűtjük, ekkor adjuk hozzá a felvert tejszínhabot.
  5. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltjük. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, és így töltjük meg a tortát.
  6. 1-2 órát hidegre tesszük.
  7. Amikor már megdermedt a torta, levesszük a karimát, és bevonjuk.
  8. A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral és citrommal keményre felverjük.
  9. Díszítőzsák és cső segítségével feldíszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 570
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes citromtorta, citromkrémes torta, pudingos citromtorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RBea
Bea- / RBea Mon, 2013-11-04 21:51

A díszítésnél mit használtál színezőként? (a zöldre gondolok)
Üdv: Bea

tenger
tenger / tenger Sun, 2013-11-03 13:30

A krémbe magába nem teszel citromot, csak a díszítésbe? Tetszik az összetétele, szívesen megcsinálnám...
Üdv,

t

526
tojás 5 db
cukor 10 dkg
finomliszt 13 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 1 csomag
citrom 1 db
tej 6 dl
pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
zselatin 2 ek
habtejszín 3 dl