r
Nosalty Logó

Mojito torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mojito torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 543 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3245 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 272 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 543 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 3245 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összeszitáljuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjéből egy csipet cukorral kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral kemény habbá verjük, összeforgatjuk a fehérjével, majd óvatosan hozzáadagoljuk a sütőporos lisztet vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  3. Egy kapcsostortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, oldalát kivajazzuk, ebbe öntjük a tésztát, odaütögetjük az asztal lapjához, hogy ne maradjon benne levegő.
  4. 160 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen, alul-felül sütés esetén 180 fokon fél óra alatt megsütjük. Ha kész, résnyire nyitjuk a sütőajtót, így hagyjuk félig kihűlni a tortát. Ekkor már kivehetjük a sütőből, levesszük az oldalát, majd az alját is, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzákeverjük a mascarponét, hűtőbe tesszük.
  6. A lapzselatinokat beáztatjuk. Közben a lime-ok levétkicsavarjuk, a cukorral egy edényben addig melegítjük, míg a cukor felolvad, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük, hűtőbe tesszük hűlni.
  7. A tortát 3 lapra vágjuk, meglocsoljuk mindhármat a rummal, hagyjuk, hogy a tészta jól beszívja. Az alsó lapot tálra tesszük, rákenjük a krém 1/4-ét, majd még egy lap, erre is 1/4-e krém jön, majd a legfelsőre is, végül az oldalát betakarjuk a megmaradt krémmel.
  8. A torta oldalátmegszórjuk a lime reszelt héjával, tetejére elhelyezzük a lime szeleteket, a mentavirágokat és leveleket tetszés szerint.
  9. Hűtőbe téve néhány órát hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9484
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mojito torta
Évi néni 1830 recept

Megláttam ezt a tortát a megastromania.blogspot.hu-n, és beleszerettem. Nagyon jó recept, így azonnal késztetést éreztem az elkészítésére. Ugyan kicsit kifogott rajtam a tejszín és habfixáló aránya, de csak kikínlódtam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

H?ha :)

Évi néni

Én is zet mondtam, mire elkészültem vele. Nekem kicsit nehezen jönnek össze ezek a habos izék, de próbálkozom töretlenül. A legfinomabb másnap lett, mire összeértek az ízei. Nem is volt ötbb dobása. Gyereket nem szabad a közelébe engedni. Köszönöm szépen. Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

A neve már sokat sejtet, és a látvány csodás.:-))

Évi néni

Na gondolhatod, hogy egy szelett?l be lehet mámorosodni. Nem gyerekbarát. Köszönöm szépen.

szépróza

szia Éva, bocsánat, ha értetlen vagyok, nem vagyok gyakorlott tortasüt?, de az 5ös és a 6os pontban leírt krémekb?l hogy lesz egy krém? nem igazán értem, h mit kenünk a 7es pontban a lapokra. valamint a krémbe való menták pontos felhasználást sem látom :-( sajnos, valószín?leg magamnak kell kitalálni, m mindjárt nekiállok - remélem azért megoldom.

szépróza

UPDATE: torta a h?t?ben - és bár nem tudom milyen lesz a végeredmény, a krém vmi fantasztikus. sztem poharas krémnek is meg fogom csinálni egyszer. ja, és nem mellesleg a legszebb torta, amit valaha sikerült összehoznom. úgyhogy végül köszönet a receptért ;-)

Évi néni

Szia Szépróza! Akkor ezek szerint sikerült elkészíteni a tortát. Mélyen átérzem a helyzetedet, mert én sem vagyok gyakorlott tortakészít?. Elnézést, hogy nem válaszoltam,de dolgoztam és ott erre nincs id?. Örülök, hogy sikerült megoldanod. Nem teszed fel? Szép hétvégét! Üdv: Évi néni

szépróza

Szia, persze, sejtettem is, h nem a nosalty a prioritás, de a lényeg, h az ünnepeltnek nagyon ízlett :-) nagyon szép lett amúgy, de nem készítettem fotót :-( talán vki a társaságból... különben én nem hittem el, de tényleg olyan, mintha az ember mojitót enne :-) szóval köszönöm, szerintem még találkozunk ezzel a recepttel - így utólag megérte megküzdeni érte ;-) minden szépet és jót oda is :-)

Évi néni

Kedves Szépróza! Örülök, hogy sikerült elkészítened ezt a nem egyszer?, ám annál finomabb tortát. Képzeld el, ezt én egy este láttam meg és nem nyugodtam addig, míg meg nem lett. Valljuk be, nem egyszer?, de leírtad a lényeget, minden fáradtságot megér. Köszönöm, hogy megosztottad ezt velem. Szép estét! Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.