r
Nosalty Logó

Citromos túrótorta Pecci konyhájából

Pecci
Citromos túrótorta Pecci konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Citromos túrókrém

Összeállítás

495
Kalória
16.7g
Fehérje
35.1g
Szénhidrát
30.5g
Zsír
71.7g
Víz
108g
Koleszterin
762.7mg
Élelmi rost
22.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Citromos túrókrém

Összeállítás

Összesen 495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Citromos túrókrém

Összeállítás

Összesen 4918 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Citromos túrókrém

Összeállítás

Összesen 220 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.2 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.8 g

Zsír

  • Összesen
    304.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9011.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1836 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    2840 mg
  • Nátrium
    1709 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    350.6 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    716.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 4918 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.7 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük. Mikor kezd kemény habbá összeállni, apránként hozzákeverjük a vaníliás cukorral elkevert kristálycukrot, és addig verjük, amíg a cukor teljesen feloldódik benne.
  2. A tojások sárgáját az olajjal kikeverjük, majd a tojásfehérjéhez adjuk apránként. Közben folyamatosan habverővel keverjük.
  3. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, és fakanállal gyors mozdulatokkal beleforgatjuk.
  4. 26 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük. Megütögetjük az alját, hogy a levegő kijöjjön belőle.
  5. Előmelegített sütőben takarékon megsütjük. Nem szabad a sütőt közben kinyitni, mert összeesik a piskóta. Kb 15-20 perc alatt kész.

Citromos túrókrém

  1. A vaníliás pudingport a leírás alapján elkészítjük, de csak 3 dl tejjel.
  2. Mikor kihűlt a puding, habverővel habosra keverjük a mascarponéval.
  3. Mehet bele a túró és a reszelt citromhéj.
  4. Hozzáadjuk a 2 doboz citromos joghurtot. A citromlevet és a porcukort óvatosan adagoljuk, az ízlésünk szerint.
  5. A végén beletesszük a zselatinfixet. /Én a víz nélküli, instant változatot használom a dr. oetkertől./

Összeállítás

  1. A piskótát 2 részre vágjuk. A tetejét tesszük a tortaforma aljába.
  2. A krém felét rákenjük. Mehet rá a másik piskóta lap. Arra rákenjük a maradék tölteléket.
  3. Dermedésig, de jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. Tálalás előtt késsel körbevágjuk a tortaformát, óvatosan levesszük a karikát.
  5. Tetszés szerint díszítjük. Én flakonos tejszínhabbal díszítettem a tetejét és az oldalát. A tetejére citromkarikákat tettem, és kék díszítő cukorral szórtam. Ebben a melegben nem volt a legjobb ötlet a flakonos tejszínhab, de gyorsan kellett tálalnom :) Ha javasolhatom, inkább habtejszínt verj fel habfixálóval és azzal díszítsd..

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Tepsi mérete: 26

Könnyű nyári tortát szerettem volna készíteni, ami a nagy melegben is jól esik. Mi a nagyon krémes tortákat szeretjük, ami nem a rengeteg tejszínhabtól krémes..

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek