r
Nosalty Logó

Tarte au citron - Szofikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Tarte au citron - Szofikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 660 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2637 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 660 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 2637 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb. negyedórára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és kibéleljük vele a piteformát teljesen a tetejéig, a peremét is. Villával sűrűn megszurkáljuk a tésztát.
  3. Kibéleljük alufóliával, és babot vagy rizst szórunk bele. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  4. Eztán kivesszük a babot/ rizst és a fóliát, és további 5 sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz, és teljesen meg nem szárad a tészta. Eztán kivesszük a tésztát a sütőből, hagyjuk kihűlni, a sütőt pedig lekapcsoljuk 150 fokra.
  5. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját. Egy kancsóba öntjük a masszát.
  6. A piteformát, benne a kihűlt tésztával visszatesszük a sütőbe, és a kancsó tartalmát óvatosan beleöntjük.
  7. 150 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
  8. Nem szabad, hogy megrepedjen a teteje, ha ez történik vele, akkor túlsütöttük. A közepe nem baj, ha még nem teljesen szilárd, mikor kivesszük. Ahogy hűl, szépen meg fog kötni, és könnyen szeletelhető lesz.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: piteforma 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4900
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tarte au citron - Szofikától
Szofika 104 recept

A legeslegfinomabb citromos édesség. Csak citromimádóknak. Aki nem rajong a citromért, az ne is kacérkodjon vele, mert ez a torta tömény citrom. Ami persze nem jelenti azt, hogy savanyú! Nem, nem az. Ez egy citromtorta. Mi imádtuk. Bővebben itt: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2013/09/citrompite.html

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!