Nosalty Logó

Citromos túrótorta 2. - mascarpone-s

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos túrótorta 2. - mascarpone-s
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 862 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3442 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 189 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.8 g
  • Cink
    228 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    176 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 862 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3795.1 g
  • Cink
    912 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    704 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    35 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    421 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 3442 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.9 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva, fél óráig hűtőszekrényben tartjuk.
  2. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd a peremet rákapcsoljuk. A tésztát kör alakúra kinyújtjuk, majd a tortaforma aljába illesztjük.
  3. Előmelegített sütőben világos színűre sütjük (amíg a széle elkezd kissé pirulni.)
  4. A krémhez az összes hozzávalót és a tejszín felét alaposan kikeverjük. A maradék tejszínt csomómentesen elkeverjük a zselatinnal, és felmelegítjük. Amikor langyosra hűlt, apránként hozzácsurgatjuk a krémhez, és jól eldolgozzuk.
  5. A krémet eloszlatjuk a tortaformában, ütögessük oda a konyhapulthoz, hogy ne maradjanak benne levegőbuborékok, majd a tetejét szépen simítsuk el egyenesre, és tegyük hűtőbe.
  6. A citromzseléhez a citromokat hámozzuk meg, vágjuk fel kockára, a magokat szedjük ki, majd turmixgépben (vagy botmixerrel) éppen hogy csak pépesítsünk rajta egy kicsit (2-3 mp.)
  7. Öntsük lábosba, adjuk hozzá a cukrot és dzsemfixet, majd forraljuk fel, és további 5 percig főzzük nagy lángon. Akkor jó, mikor áttetszővé válik, és sűrűsödni kezd.
  8. Hűtsük legalább langyosra, és simítsuk rá a megdermedt túróréteg tetejére.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 295
  • Össznézettség: 81255
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tegnap átvettem a nyereményemet, amit Dolce Vita szülinapi játékán nyertem. Gondoltam, üres kézzel sehova sem illik menni, ezt a tortát fabrikáltam még előző este Dolce Vitának. (Remélem, ízlett neki..:) ) A kávéfőző maga az álom, nem győzöm lefőzni a kávékat. Még egyszer köszönet érte! A tortát nem egy nagy durranás elkészíteni, 1 óra alatt kész is van, ellenben (szerintem) nagyon finom, lágy és krémes, és jó citromos. Linzeralap, mascarpone-s-tejszínes túrókrém, citromzselével a tetején.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez gyönyör? lett! Megy is a kedvencek közé :)

Törölt felhasználó

Szia Juci! Lapzselatint vagy Dr. Oetker-féle zselatin fix-et használsz? Vagy mindegy? Megköszönném, ha mihamarabb válaszolnál, tudod, vasárnapra lesz. :-) Pussz: Gabi

Törölt felhasználó

Helló! A dr. oetker fix az nem sima zselatin, hanem instant, nem kell melegíteni, csak beleszórni a krémbe, ez benne a legnagyobb. tehát nem egyenl? sem a por, sem a lapzselatinnal! én egyébként lapzselatint nem nagyon használok, s?t, mióta felfedeztem ezt a dr. oetkert, azóta port se :)))

Törölt felhasználó

ja várjál már, most nézem, hogy ez a receptem még sima zselatinnal van....naszóval, a zselatin fix papírján rajta van, hogy milyen mennyiséghez elég, és az alapján szoktam adagolni 1-2 csomaggal :)))

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ! Egyébként én is mindig Dr. Oetker zselatin fixet használok, de most megkett?z?dtem, mert hiszen az por állagú, de ett?l még sztem instant. :-)))))) Majd megírom, h. hogy sikerült. Pussz: Gabi

Törölt felhasználó

Szia Juci! Elkészült szombaton a torta, vasárnap befaltuk az egészet. :-) Imáááádom! Tettem bele normál zselatint, de attól nem állt össze a massza, ezért 1 ek instantot is belecsempésztem. Segített. Marha jó ez a Dr. Oetker-féle, most is megállapítottam. Normál citromot és limeot is reszeltem a krémbe. A citromzselével kapcsolatban én úgy jártam el, h. miközben a széttrancsírozott gyümölcs fortyogott, kivettem bel?le a hártyás részt, mert azt nem szeretem. A végeredmény nekünk nagyon tetszett. Ha érdekel, szólj, felrakom a képet az üzifaladra népszer?sítés gyanánt, mert egyébként nem szívesen ékeskedem más tollával. ;-) Puszi a receptért: Gabi

Törölt felhasználó

Jóhogy tedd fel, de máris azonnal :DDDD

NovakAndi

Szia, sütötted már Limoncello lik?r nélkül? Holnap készíteném, de nem tudom, hogy be tudom-e szerezni. Köszi, Andu

Törölt felhasználó

Ha nem kapsz, ki lehet hagyni bel?le. Amúgy Lidl-ben Aldiban általában van.

NovakAndi

Köszi, épp oda készülök. Üdv, Andi

NovakAndi

És nagyon köszönöm a gyors válaszod!

Törölt felhasználó

Kedves Strawberry! Vettem instant zselatin fixet és az lenne a kérdésem, hogy aDr Oetker recept szerint az egész krémbe keverjem bele a zselatint vagy ahogy Te írtada tejszín felébe? Köszönöm Petronel

Törölt felhasználó

A papir szerint. Nem kell melegiteni sem.

Buena

Elkészítettem, nagyon finom lett! :)

Törölt felhasználó

Szia Juci! A Férjem Születésnapjára készítettem el ezt a tortát, de valami nagyon finom lett. Én kihagytam a limoncellot, de így is nagyon jól sikerült. :) Köszönjük a receptedet!!! :)

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a torta tésztája megpuhul a krémt?l, vagy inkább ropogósabb lesz ha teljesen elkészül?

Törölt felhasználó

Szia Juci! Én már 2x készítettem el, és a férjem kedvenc desszertje lett, természetsen az enyém is! Limoncello-t nem tettem bele, de így is nagyon finom lett! :) Köszönjük szépen a receptet!!! :)

Törölt felhasználó

Szia Juci! :) Az lenne a kérdésem, hogy mekkora tortaformába készítetted el?:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek