Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frissítő citromos-túrós süti

Frissítő citromos-túrós süti
Frissítő citromos-túrós süti
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fantasztikusan hűsítő nyári desszert, aminek a tésztája anyukám linzerének a receptje.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a szobahőmérsékletű margarint a tojással, a cukorral és a vaníliával alaposan kikavarjuk, hozzátesszük a lisztet és a sütőport, gyorsan összegyúrjuk, majd egy órán át hűtőben pihentetjük.
  2. Tortaformában két lapot sütünk belőle.
  3. A krémhez a túrót a citromok levével és reszelt héjával összekavarjuk, hozzátesszük a cukrot és a mascarponét, végül a felvert tejszínt is óvatosan belesimítjuk.
  4. Egymásra rétegezzük a tésztát és a krémet, a tetejét citrom- vagy limekarikákkal, reszelt citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 028
elküldve: 4
receptkönyvben: 254
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-mascarponés citromtorta, citromos-mascarponés túrótorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bozsó
bozsó Mon, 2013-06-17 18:38

Nekem a piskóta nem sikerült... ez hogy tésztát gyűrűnk előbb, aztán megsütjük, nem tudtam hogy beletenni a tortaformába. Másik piskótát kellett sütöttem, de a krém finom lett.

1613
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
cukor 12 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
citrom 3 db
nádcukor 20 dkg
habtejszín 2 dl
mascarpone 25 dkg