Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos tejszíntorta

Citromos tejszíntorta
Citromos tejszíntorta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torták közül ez is az egyik kedvencem. Inkább nyáron szoktam készíteni, nagyon finom hidegen a nyári nagy melegben!

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatortához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  3. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól elkeverjük.
  4. Végül a fehérjehabot is hozzáadjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vizet a pudingporral jól kikeverjük, hozzáadjuk a 2 citrom levét, ezzel is alaposan összekeverjük, majd végül a felvert hulalát is hozzáadjuk. Ezzel töltjük, és díszítjük a tortát.
  6. A másik 2 citromot felszeleteljük, és ezzel is díszíthetjük, de ez el is maradhat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 055
elküldve: 7
receptkönyvben: 115
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes citromtorta, citromos torta, tejszínes-citromos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

366
tojás 5 db
cukor 25 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 8 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 2 dl
citrom 2 db
növényi habtejszín 5 dl
citrom 2 db