r
Nosalty Logó

Mascarponés citromtorta

Szekeres Lajosné Klári
Mascarponés citromtorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

247
Kalória
5.1g
Fehérje
16.5g
Szénhidrát
17.8g
Zsír
23.9g
Víz
60.7g
Koleszterin
374.2mg
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.3 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    287.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. A szokásos módon piskótát készítünk, a tojásokat szétválasztjuk.
  2. Egy robotgépbe üstjébe beleöntjük a tojásfehérjét, csipet sóval felverjük kemény habbá a cukor felével, apránként adagolva hozzá.
  3. A sárgáját habverővel kikavarjuk , felverjük a cukorral , a narancs levével és reszelt héjával, vaníliás cukorral.
  4. A habosra felvert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojás fehérjéből a negyeded beleforgatjuk, fellazítjuk a piskótatésztát.
  5. Majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérjehabot, laza körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába.
  6. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olajjal, az alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, megveregetjük, hogy egyenletes legyen és hogy kijöjjön a levegő.
  7. 180 c sütőbe toljuk 25-30 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  8. Rácson hagyjuk kihűlni.
  9. Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet.
  10. A mascarponét a porcukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, ezzel is elkeverjük.
  11. A tejszínhabot felverjük kemény habbá, a felét beforgatjuk a mascarponéba.
  12. Ha kihűlt a a piskóta, akkor késsel körbevágjuk, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
  13. Recés késsel felvágjuk három lapra.
  14. Tányérra rakjuk az első tortakarikát, megkenjük a citromkrémmel, majd befeküdjük a második lappal, ugyanígy járunk el.
  15. Végezetül befedjük a tortát a harmadik lappal, ezt is megkenjük krémmel, de vékonyabban.
  16. A felvert tejszínt csillagcsöves habzsákba szedjük, és kidíszítjük vele a tortát. Citrommal, dekorcukorral, díszítjük.
  17. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25

Nagyon finom.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek