Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrus tortácska

Citrus tortácska
Citrus tortácska
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen olyan finom, és annyira egyszerű, hogy nem lehet kihagyni:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A citruskrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot és a vajat morzsásra keverjük, ezután hozzáadunk fél felvert tojást. Összedolgozzuk és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  2. A sütőt 180 fokra állítjuk és a tésztát formába illesztjük. Süssük körülbelül 15 percig, ezután kenjük meg a maradék felvert tojással és még süssük 5 percig.
  3. Közben készülhet a citruskrém. Ehhez a tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrusfélék levét és héját, végül a tejszínt.
  4. A sütőt átállítjuk 160 fokra, a tésztára öntjük a krémet és még 20-30 percen keresztül sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 840
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citruskrémes torta, citrustorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyuri
Gyuri Sun, 2009-11-01 19:56

A citruskrémbe az egész tojásokat keverjem ki cukorral, ne csak a sárgáját?

882
finomliszt 200 g
vaj 200 g
porcukor 1 ek
tojás 1 db
tojás 3 db
cukor 125 g
citrom 1 db
lime 1 közepes db
narancs 1 közepes db
habtejszín 150 ml