r
Nosalty Logó

Citromos sajttortás cupcake

Nyuszikutya
Citromos sajttortás cupcake
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a cupcake-hez

Hozzávalók a krémhez

903
Kalória
10.9g
Fehérje
84.9g
Szénhidrát
59g
Zsír
70.8g
Víz
159.2g
Koleszterin
864mg
Élelmi rost
64.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a cupcake-hez

Hozzávalók a krémhez

Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a cupcake-hez

Hozzávalók a krémhez

Összesen 3614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a cupcake-hez

Hozzávalók a krémhez

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    339.7 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    283.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 3614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 348 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a cupcake-hez

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. A citrom lereszelt héját, a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, a tejfölt, a sót hozzáadjuk, és jól elkeverjük.
  2. Evőkanállal muffinpapírral bélelt sütőformába tesszük. 1 evőkanál elég egy formába, hogy ne legyen túl magas.
  3. Megsütjük tűpróbáig. Kb. 10 perc alatt. Ebből az adagból 14 db lett nekem.

Hozzávalók a krémhez

  1. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, a citrom levét és héját, a porcukrot, a vaníliát. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, ezzel is elkeverjük. Hűtőben hagyjuk kicsit lehűlni.
  2. A kihűlt muffinokat díszítjük a krémmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Családi összejövetelekre sokszor készítek cupcake variációkat. Valaki az édesebbet szereti, de sokan kedvelik a citromos változatot. A krém Nigella gyors sajttorta receptjén alapul, de más receptekben is  felhasználom, mert nagyon finom és üdítő.

További receptek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...