r
Nosalty Logó

Kapros-túrós húsrolád

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kapros-túrós húsrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1837 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 460 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5840.3 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1837 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a tojással és a finomra vágott kaporral. Ízlés szerint sózzuk, de ha juhtúrót használunk, akkor egyáltalán nem szükséges.
  2. A 2 csirkemellfiléből megpróbálunk két, minél nagyobb vékony szeletet formálni úgy, hogy lapjában több helyen bevágjuk, és kiterítjük. Finoman kiklopfoljuk.
  3. Egy alufóliát kiolajozunk (vajazunk), és téglalap alakban ráterítjük a húst. Egyenletesen rákenjük a tölteléket. A fólia segítségével feltekerjük.
  4. Egy másik alufóliára kissé ferdén felsorakoztatjuk a bacon szeleteket. A húsroládot óvatosan ráfordítjuk, majd a második alufólia segítségével körbetekerjük a húst a baconnel.
  5. Alufóliástul tesszük egy tepsire, és előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra múlva levesszük a fóliát, és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon.
  6. A sütőből kivéve pihentetjük 5-10 percet, majd éles késsel szeleteljük, ha frissen akarjuk fogyasztani. Ha viszont hidegtálhoz készítjük, tegyük egészben hagyva, fóliába csavarva a hűtőbe legalább egy órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 14410
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Ajánló

Ugyanez őzgerinc formában is elkészíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kaporimádatom már tavaly óta tart, és tavasszal alig vártam, hogy megjelenjen a piacon a friss kapor. Azóta mindig tartok itthon, és nem győzök tobzódni a különféle kapros ételekben. Most egy dupla névnap volt az alibim, hogy újfent használhassam. S mivel hidegtálat kértek az ünnepeltek, abba csempésztem bele. Nagyon meg voltak vele elégedve.

Hozzászólások

Andi80_

Kedves Fahéj, Nagyon tetszik, mi is imádjuk a kaport, biztosan kipróbálom majd. Egy kérdésem lenne. Hány tojás kell bele? El?re is köszi. Szép napot! Üdv, Andi

Fahéj

Csak 1 tojás. Bocs, de kimaradt. Már javítottam is. Üdv: Fahéj

Csiki Piroska

Kedves Fahéj, ez nagyon mutatós és csak finom lehet. Piroska

Fahéj

Bizony, nagyon finom. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Te is tavaly óta szereted a kaprot??? Én is! :-) Egyébként ahogy a kis képre ránéztem, megint azonnal tudtam, h. csak te "követhetted el", és lám, igazam volt. Túróm van, tavaly óta kapor is rogyásig :-D, de most épp friss is van a háznál, szóval nem kell gondolkodnom, mit együnk holnap. Köszikösziköszi +puszipuszipuszi! G.

Fahéj

Nagyon szeretem a kaprot, imádom egyenesen. Kapros zöldbableves, isteni finom az is, most ettem el?ször a napokban. Ha nincs még fönn, fölteszem. :) Szivisziviszivi + puszipuszipuszi! É

Bató Edit

Kedves Éva! Ez isteni! Nagyon szeretjük a kapros-túrós ízvilágot, szóval nem is kérdés, hogy kipróbálom. A fotód megint gyönyör?! :))) puszi, Edit

Fahéj

Köszönöm, kedves Edit! Tényleg megéri elkészíteni. Esetleg kaporszósszal... :) Puszi: Éva

Bató Edit

Hmm... kaporszósszal.... legközelebb azt is készítek. Évikém a husid nagyon finom, igaz izzadtam rendesen a süt? miatt, de megérte. Maradt egy kevés és hidegen is fincsi! Szóval köszönet érte! puszi, Edit

Fahéj

Örülök, hogy nem hiába szenvdtél a süt? mellett! :) Puszi: Éva

Olaszné Anci

Kedves Fahéj ! Nagyon tetszik nekem! Fele-fele alapon -juhtúró-tehéntúró- szoktam, nagyon szeretjük. Gratulálok !Anci

Fahéj

Köszi, kedves Anci! Ez valóban nagyon finom. Üdv: Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Nagyon guszta, és biztosan finom is, még van kaprom az udvarban, ki fogom próbálni, köszönöm, mentettem . :-)) Szép nyárias napot kívánok mára, és a hétre is.:-D Éva-Anyóca

Fahéj

Kedves Éva-Anyóca! Örülök, hogy tetszik a receptem. :) Hát, köszi, a szép nyárias nap talán már túl nyárias is, meg lehet f?ni a lakásban, kertem meg egy szál se... :'( Üdv: Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Igen, lassan már a saját levében forr és f?, és sül az ember lánya és fia!! :-) Vártam a meleget, de nagyon hullámzóan ért ide, és most igazad van, szabályosan: Tombol!!!

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Utólag még : a kertbe se tudunk kimenni és mit tenni, reggel 5 és talán 8 közt igen, meg este fél 8 után, akkor megyünk ki , kapálás, hasonlók, ... na meg újra és újra locsolni, mert azt aztán teljes er?vel kell! :-))) Reggel 5 és 7 közti id?szakban lehet szell?ztetni, kés?bb már nem,:-)....... -este 8 után is ablak- ajtó nyitva....de éjjel is meleg van...- nehéz pihenni . De itt a nyár.:-) Éva-Anyóca

Fahéj

És ez még csak a kezdet, azt mondják. Jaj nekünk! :)

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Hát eléggé kínlódós, es?s és hideg tavaszunk volt, a hirtelen nyárias tavasz után, de a kétnaponkénti hol hideg és hol meleg se tett jót senkinek! , na igen: -nyarat akartunk mi, na de ennyire?!? Ez afrikai h?ség, és igen igaz: gatyarohasztó! :-)) Megmondom az igazat, reggel nyolcig lehet nálunk csak sütni-f?zni, aztán a konyhát látni se szeretem, nem lehet megmaradni, és ha még a gázsüt? is menne reggel nyolc után, az a vég.:-( Legalábbis az enyém.:-) Azt mondod, hogy ez a kezdet? Végig ilyen nyarunk lesz? Azért ezt jó tudni...:-)) Legalábbis tudunk mihez tartani, ha már ezt kaptuk, nem igaz? :-) Szép napokat, kicsit tán hétvégére kibírhatóbb meleg lesz.:-) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

A gatyarohasztó melegben én biza' begyújtottam a süt?t, de megérte (mé' nem lep?dök meg?!), irtó finom lett a kapros-túrósod! Családi recikönyvbe felvéve, fotó elküldve. ;-) Puszit is mellékelek: G.

Fahéj

Vóóó, ez jóóó!!! :)) Ha nálatok gatyarohasztó van, akkor nálunk meg tarhonyaszárító. :( Én kalácsot akartam sütni, de lemondtam róla. Bátor ember vagy, hogy begyújtottad a süt?t, persze ha megérte, akkor szuper! :) Én is puszi! Majd írok mos'má' :))

libaláb

Ez volt a tegnapi ebédünk, mit ne mondjak, igen hamar elfogyott. Annyit "belevandálkodtam", hogy túró helyett (azt nálunk nem lehet kapni) ricottát használtam, ilettve tettem hozzá egy kis citromlevet is: nagyon könny? kis étel, ami jólesett ebben a 36 fokos h?ségben.

Fahéj

Milyen jól föltaláltad magad! Örülök, hogy elkészítetted, és még jobban, hogy ráadásul ízlett is. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj, Nagyon tetszik a receptje, de kezd? kiscooktaként szeretnék egy kis segítséget kérni!! ha lenne pár perce, segítene nekem a 2. pontot egy kicsit részletesebben értelmezni?? tudom, kicsit ciki, de ez tuti nem menne otthon!! hogyan csináljam ezt a m?veletet?? nagyon köszönöm a segítségét el?re is!!

Fahéj

Kedves Kiscookta! Megpróbálom akkor: Szóval leterítjük a mellfilét egy sima felületre. Rátenyerelünk azzal a kezünkkel, amivel nem tudunk vágni (nekem a bal). Az ügyesebb kezünkbe fogjuk a kést (nekem a jobb), a nagyon éleset, a nagyon nagyot, és így kezdjük el kettévágni a húst lapjában. Hogy a 4 cm vastag dúsból 2 cm vékony szeletek legyenek. Ez félelmetes mutatvány egy kívülállónak, mert úgy néz ki, hogy vágunk szembe a másik kezünkkel, nagyon közel a tenyerünk alatt. A húst nem vágjuk teljesen ketté, hanem ha már csak kb 1,5-2 cm van hátra, kivesszük a kést, és kiterítjük a húst, mintha egy könyvet nyitnánk ki. Ha még így is vastagnak érezzük, -mert vannak hatalmas csirkemellek is,- akkor ezt a m?veletet mégegyszer végigcsináljuk a husinkkal, de most úgy, hogy a kinyitott közepe fel?l megyünk a széle felé. Ha szükséges, ezt mindkét kinyitott oldallal megtesszük. De azt se vágjuk végig, és akkor az is kinyitható lesz. Kicsit girbegurba, de egy kis klopfolással helyrepofozható. Remélem, tudtam segíteni. :) Üdvözlettel: Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!! mindenképpen ki fogom próbálni a receptet :-)

Fahéj

Nem fogod megbánni. :) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?