Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-túrós húsrolád

Kapros-túrós húsrolád
Kapros-túrós húsrolád
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaporimádatom már tavaly óta tart, és tavasszal alig vártam, hogy megjelenjen a piacon a friss kapor. Azóta mindig tartok itthon, és nem győzök tobzódni a különféle kapros ételekben. Most egy dupla névnap volt az alibim, hogy újfent használhassam. S mivel hidegtálat kértek az ünnepeltek, abba csempésztem bele. Nagyon meg voltak vele elégedve.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ugyanez őzgerinc formában is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A túrót összekeverjük a tojással és a finomra vágott kaporral. Ízlés szerint sózzuk, de ha juhtúrót használunk, akkor egyáltalán nem szükséges.

  2. A 2 csirkemellfiléből megpróbálunk két, minél nagyobb vékony szeletet formálni úgy, hogy lapjában több helyen bevágjuk, és kiterítjük. Finoman kiklopfoljuk.

  3. Egy alufóliát kiolajozunk (vajazunk), és téglalap alakban ráterítjük a húst. Egyenletesen rákenjük a tölteléket. A fólia segítségével feltekerjük.

  4. Egy másik alufóliára kissé ferdén felsorakoztatjuk a bacon szeleteket. A húsroládot óvatosan ráfordítjuk, majd a második alufólia segítségével körbetekerjük a húst a baconnel.

  5. Alufóliástul tesszük egy tepsire, és előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra múlva levesszük a fóliát, és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon.

  6. A sütőből kivéve pihentetjük 5-10 percet, majd éles késsel szeleteljük, ha frissen akarjuk fogyasztani. Ha viszont hidegtálhoz készítjük, tegyük egészben hagyva, fóliába csavarva a hűtőbe legalább egy órára.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 818
elküldve: 15
receptkönyvben: 492
elkészítve: 18/26
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros-túrós csirkemell, baconbe csavart csirkemell túrós töltelékkel

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiscookta
kiscookta Tue, 2012-09-25 09:28

Kedves Fahéj,
Nagyon tetszik a receptje, de kezdő kiscooktaként szeretnék egy kis segítséget kérni!! ha lenne pár perce, segítene nekem a 2. pontot egy kicsit részletesebben értelmezni?? tudom, kicsit ciki, de ez tuti nem menne otthon!! hogyan csináljam ezt a műveletet?? nagyon köszönöm a segítségét előre is!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-09-25 12:51

Kedves Kiscookta!
Megpróbálom akkor: Szóval leterítjük a mellfilét egy sima felületre. Rátenyerelünk azzal a kezünkkel, amivel nem tudunk vágni (nekem a bal). Az ügyesebb kezünkbe fogjuk a kést (nekem a jobb), a nagyon éleset, a nagyon nagyot, és így kezdjük el kettévágni a húst lapjában. Hogy a 4 cm vastag dúsból 2 cm vékony szeletek legyenek. Ez félelmetes mutatvány egy kívülállónak, mert úgy néz ki, hogy vágunk szembe a másik kezünkkel, nagyon közel a tenyerünk alatt. A húst nem vágjuk teljesen ketté, hanem ha már csak kb 1,5-2 cm van hátra, kivesszük a kést, és kiterítjük a húst, mintha egy könyvet nyitnánk ki. Ha még így is vastagnak érezzük, -mert vannak hatalmas csirkemellek is,- akkor ezt a műveletet mégegyszer végigcsináljuk a husinkkal, de most úgy, hogy a kinyitott közepe felől megyünk a széle felé. Ha szükséges, ezt mindkét kinyitott oldallal megtesszük. De azt se vágjuk végig, és akkor az is kinyitható lesz. Kicsit girbegurba, de egy kis klopfolással helyrepofozható. Remélem, tudtam segíteni. :)
Üdvözlettel: Fahéj

chefadri
chefadri Wed, 2012-09-26 07:58

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!! mindenképpen ki fogom próbálni a receptet :-)

libaláb
libaláb Fri, 2012-06-22 16:03

Ez volt a tegnapi ebédünk, mit ne mondjak, igen hamar elfogyott. Annyit "belevandálkodtam", hogy túró helyett (azt nálunk nem lehet kapni) ricottát használtam, ilettve tettem hozzá egy kis citromlevet is: nagyon könnyű kis étel, ami jólesett ebben a 36 fokos hőségben.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-06-22 18:19

Milyen jól föltaláltad magad! Örülök, hogy elkészítetted, és még jobban, hogy ráadásul ízlett is.
Üdv: Fahéj

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2012-06-20 17:27

A gatyarohasztó melegben én biza' begyújtottam a sütőt, de megérte (mé' nem lepődök meg?!), irtó finom lett a kapros-túrósod! Családi recikönyvbe felvéve, fotó elküldve. ;-) Puszit is mellékelek: G.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-06-20 19:40

Vóóó, ez jóóó!!! :)) Ha nálatok gatyarohasztó van, akkor nálunk meg tarhonyaszárító. :( Én kalácsot akartam sütni, de lemondtam róla. Bátor ember vagy, hogy begyújtottad a sütőt, persze ha megérte, akkor szuper! :)
Én is puszi! Majd írok mos'má' :))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-06-20 15:35

Kedves Fahéj!

Nagyon guszta, és biztosan finom is, még van kaprom az udvarban, ki fogom próbálni, köszönöm, mentettem . :-))

Szép nyárias napot kívánok mára, és a hétre is.:-D

Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-06-20 15:53

Kedves Éva-Anyóca!
Örülök, hogy tetszik a receptem. :)
Hát, köszi, a szép nyárias nap talán már túl nyárias is, meg lehet főni a lakásban, kertem meg egy szál se... :'(
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-06-20 16:05

Kedves Fahéj!

Utólag még : a kertbe se tudunk kimenni és mit tenni, reggel 5 és talán 8 közt igen, meg este fél 8 után, akkor megyünk ki , kapálás, hasonlók, ... na meg újra és újra locsolni, mert azt aztán teljes erővel kell! :-)))
Reggel 5 és 7 közti időszakban lehet szellőztetni, később már nem,:-)....... -este 8 után is ablak- ajtó nyitva....de éjjel is meleg van...- nehéz pihenni .
De itt a nyár.:-)

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-06-21 19:45

Kedves Fahéj!

Hát eléggé kínlódós, esős és hideg tavaszunk volt, a hirtelen nyárias tavasz után, de a kétnaponkénti hol hideg és hol meleg se tett jót senkinek! , na igen: -nyarat akartunk mi, na de ennyire?!? Ez afrikai hőség, és igen igaz: gatyarohasztó! :-))

Megmondom az igazat, reggel nyolcig lehet nálunk csak sütni-főzni, aztán a konyhát látni se szeretem, nem lehet megmaradni, és ha még a gázsütő is menne reggel nyolc után, az a vég.:-( Legalábbis az enyém.:-)

Azt mondod, hogy ez a kezdet? Végig ilyen nyarunk lesz? Azért ezt jó tudni...:-))
Legalábbis tudunk mihez tartani, ha már ezt kaptuk, nem igaz? :-)

Szép napokat, kicsit tán hétvégére kibírhatóbb meleg lesz.:-)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-06-20 15:56

Kedves Fahéj!

Igen, lassan már a saját levében forr és fő, és sül az ember lánya és fia!! :-) Vártam a meleget, de nagyon hullámzóan ért ide, és most igazad van, szabályosan: Tombol!!!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-06-20 10:42

Kedves Fahéj !
Nagyon tetszik nekem! Fele-fele alapon -juhtúró-tehéntúró- szoktam, nagyon szeretjük.
Gratulálok !Anci

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2012-06-20 10:23

Kedves Éva!
Ez isteni! Nagyon szeretjük a kapros-túrós ízvilágot, szóval nem is kérdés, hogy kipróbálom. A fotód megint gyönyörű! :)))
puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-06-20 14:36

Köszönöm, kedves Edit! Tényleg megéri elkészíteni. Esetleg kaporszósszal... :)
Puszi: Éva

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2012-06-22 09:43

Hmm... kaporszósszal.... legközelebb azt is készítek. Évikém a husid nagyon finom, igaz izzadtam rendesen a sütő miatt, de megérte. Maradt egy kevés és hidegen is fincsi! Szóval köszönet érte!
puszi, Edit

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2012-06-19 15:49

Te is tavaly óta szereted a kaprot??? Én is! :-) Egyébként ahogy a kis képre ránéztem, megint azonnal tudtam, h. csak te "követhetted el", és lám, igazam volt. Túróm van, tavaly óta kapor is rogyásig :-D, de most épp friss is van a háznál, szóval nem kell gondolkodnom, mit együnk holnap. Köszikösziköszi +puszipuszipuszi! G.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-06-19 19:40

Nagyon szeretem a kaprot, imádom egyenesen. Kapros zöldbableves, isteni finom az is, most ettem először a napokban. Ha nincs még fönn, fölteszem. :)
Szivisziviszivi + puszipuszipuszi! É

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2012-06-19 12:46

Kedves Fahéj,
Nagyon tetszik, mi is imádjuk a kaport, biztosan kipróbálom majd.
Egy kérdésem lenne. Hány tojás kell bele?
Előre is köszi. Szép napot! Üdv, Andi

465
csirkemell filé 2 db
bacon 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
kapor 0.5 csokor
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál