r
Nosalty Logó

Citromos joghurttorta kandírozott narancshéjjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Citromos joghurttorta kandírozott narancshéjjal
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Alap

Joghurtos krém

Összesen 410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Alap

Joghurtos krém

Összesen 4918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Alap

Joghurtos krém

Összesen 289 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    344.1 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2636.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    1937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 4918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

Alap

Joghurtos krém

Elkészítés

Alap

  1. A zabkekszet megdaráljuk (én aprítóban őröltem finomra). A vajat felolvasztjuk.
  2. A zabkekszet az olvasztott vajjal elkeverjük, majd egyenletesen egy 26 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk.
  3. Amíg a krém elkészül, hűtőbe tesszük.

Joghurtos krém

  1. A hozzávalókat - a 4 dl tejszín és 1 csomag zselatinfix kivételével - egy nagy tálban összekeverjük.
  2. A 4 dl hideg tejszínt először önmagában, majd az 1 csomag zselatinfixszel együtt felverjük (a zselatinfixszel nem kellene elvileg felverni a tejszínt, de én valahogy eddig nem mertem ezzel így kísérletezni).
  3. A kemény tejszínhabot és a joghurtos masszát egybeforgatjuk, és a kekszalapra simítjuk.
  4. A tortát kissé a pulthoz ütögetjük, hogy a lehetséges légbuborékok is eltávozzanak, és szép, buborékmentes legyen a torta.
  5. Majd hűtőbe tesszük, pár óra elteltével fogyasztható. (Fogyasztás előtt én még megszórtam kandírozott narancshéjjal, de bele is lehet keverni, vagy más gyümölccsel díszíteni.)
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3442
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 20.

Ajánló

Én most kandírozott narancshéjjal díszítettem, és a család kérésére a joghurtos krémbe sem kevertem semmit, de lehet a krém alá, a krémbe, vagy akár a krém tetejére más gyümölcsöt, citromkarikát (aminek a külső héját cukorba forgatjuk) tenni, vagy más gyümölccsel díszíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citromos joghurttorta kandírozott narancshéjjal
NovakAndi 48 recept

Kislányom kérte, hogy citromos joghurttortát készítsek, de egyik recept sem volt tökéletes, így a végeredmény több receptből összegyúrt lett. Szerintünk jól sikerült.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Alap

Joghurtos krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.