Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-joghurtos torta

Citromos-joghurtos torta
Citromos-joghurtos torta
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy új receptem, most készült először. Most natúr joghurttal készítettem, mert nem kaptam citromosat, azzal szerettem volna, de így is nagyon fini lett a krém.

hozzávalók / 12 adag

Piskótatortához

Krémhez

Díszítéshez

ajánlat

Születésnap, névnap

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatortához

  1. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral verjük habbá.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól elkeverjük.
  3. Végül a fehérjehabot is lazán keverjük bele.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 30-35 percig.
  5. Ha kihűlt, vágjuk 3 részre, és töltsük meg a krémmel.

Krémhez

  1. A vizet a joghurttal és a pudingporral jól kikeverjük. Adjuk hozzá a citromok levét is.
  2. A felvert hab egy részét tegyük félre a díszítéshez. A többit keverjük a citromos kikevert pudinghoz.
  3. Ezzel töltsük meg a tortát.

Díszítéshez

  1. A citromot vágjuk karikákra, és tetszés szerint díszítsük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurttorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

367
tojás 5 db
finomliszt 30 dkg
cukor 25 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 8 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
joghurt 125 g
citromlé 2 citromból nyert
víz 1.5 dl
növényi habtejszín 5 dl
citrom 1 db