Nosalty Logó

Citomtorta olaszosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Citomtorta olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 648 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5187 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 366 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 648 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2837 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 5187 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 366 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük, amikor kifehéredett, belekeverjük a citromhéjat.
  2. A sütőporral elkevert lisztet átszitáljuk, majd hozzákeverjük a fenti masszához.
  3. A gyümölcstorta formát kikenjük margarinnal, majd kilisztezzük, és beleöntjük a fenti masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük (tűpróba).
  4. Amikor megsült, egy zsírpapírral letakart rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. Krém elkészítése: Felteszünk vizet forrni egy akkora edénybe, hogy a keverőtálat rá tudjuk helyezni.
  6. A keverőtálba a tojásokat a cukorral simára keverjük, és feltesszük a gőz fölé, ahol habverővel verjük kb. 3-4 percig.
  7. A citromlevet fokozatosan állandó keverés mellett hozzáadjuk, és addig keverjük, míg kivilágosodik és megkeményedik (kb. 10 perc).
  8. A tálat levesszük, és a vajat 4-5 részre elosztva elkeverjük a meleg krémbe.
  9. A kihűlt tésztát egy tepsibe tesszük, és a még langyos krémet beleöntjük.
  10. Hab a tetejére: A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével kemény habbá verjük.
  11. A habot a krém tetejére tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
  12. A kész tortát tálalás előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10016
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Toscanában nyaraltunk, és többször ettünk ehhez hasonló citromtortát, ami nagyon ízlett a családnak. Akkor elhatároztam, hogy itthon próbálkozom valami hasonlóval, ez lett a végeredmény, és a vendégeknek nagyon ízlett.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Guszta, köszönöm szépen. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek