r
Nosalty Logó

Citromos-joghurtos gríztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Citromos-joghurtos gríztorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4494.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 3307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel a vajat, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat könnyű habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd ha ezeket jól eldolgoztuk, jön a búzadara, a sütőpor és az őrölt mandula.
  3. Egy másik tálban könnyedén elvegyítjük a mandulapelyheket és a mazsolát a joghurtban. Keverőlapáttal a joghurtos egyveleget a tojásos masszához forgatjuk.
  4. Kivajazott, majd sütőpapírral bélelt kapcsos, 20 centi átmérőjű kerek formába öntjük a tésztát. (Még finomabb a végeredmény, ha egy éjszakára a hűtőben felejtjük a tésztát, és csak másnap sütjük meg.)
  5. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Közben figyeljük, és ha túlságosan barnulni kezdene a torta teteje, fóliával letakarjuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 573
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 84292
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sitty-sutty összedobható süti kategória. Citromos is, grízes is, kell ennél több? Esetleg a mellé kínált citromfagyi:-). A recept a Fenséges desszertek c. könyvből származik. (Bár az ott szereplő sziruppal én már nem öntöttem nyakon az egészet, túlzásnak tartanám...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...