r
Nosalty Logó

Citromos-joghurtos gríztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Citromos-joghurtos gríztorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 549 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3307 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 312 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 549 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4494.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 3307 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel a vajat, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat könnyű habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd ha ezeket jól eldolgoztuk, jön a búzadara, a sütőpor és az őrölt mandula.
  3. Egy másik tálban könnyedén elvegyítjük a mandulapelyheket és a mazsolát a joghurtban. Keverőlapáttal a joghurtos egyveleget a tojásos masszához forgatjuk.
  4. Kivajazott, majd sütőpapírral bélelt kapcsos, 20 centi átmérőjű kerek formába öntjük a tésztát. (Még finomabb a végeredmény, ha egy éjszakára a hűtőben felejtjük a tésztát, és csak másnap sütjük meg.)
  5. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Közben figyeljük, és ha túlságosan barnulni kezdene a torta teteje, fóliával letakarjuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 74584
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sitty-sutty összedobható süti kategória. Citromos is, grízes is, kell ennél több? Esetleg a mellé kínált citromfagyi:-). A recept a Fenséges desszertek c. könyvből származik. (Bár az ott szereplő sziruppal én már nem öntöttem nyakon az egészet, túlzásnak tartanám...)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kipróbáltam ezt a sütit és nagyon finom lett! Arra kiváncsi lennék, hogy milyen az az öntet, amit a Fenséges desszertek c. könyv ír? Valami édes szirup vagy citromos? Legközelebb kipróbálom több mazsolával és 2 citrommal egy helyett, mert szerintem úgy még finomabb lehet. Petra, a készítés közben hiányoltam, hogy az elkészítés leírásába nem írtad bele, hogy mikor kell beletenni a citrom levét és a süt?port. Gyakorló háziasszonyként (aki kifejezetten sütikre szakosodott) azért ezek nem igazán okoztak gondot :) Lényeg a lényeg: finom a süti :)

Petra

kedves Alexandra, Köszönöm az észrevételeid! A leírásból véletlenül tényleg kimaradt a két említett dolog, már pótoltam is, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem! A eredeti recept szerint a szirup így készül: kisebb lábasban bögrényi cukrot, fél bögre citromlevet és fél bögre mézet lassú t?zön 15-20 percig f?zünk, vagy míg szirupos nem lesz. Hagyjuk kissé kih?lni. A torta tetejét egyenletesen megszurkáljuk egy nyárssal vagy villával és ráöntjük a langyos szirupot.

Törölt felhasználó

A mandulát és a mandulapelyhet nem lehet vmi mással helyettesiteni?

Petra

ez így volt finom, ahogy volt:-), de ha nem szeretnéd mandulásan készíteni, akkor tegyél lisztet a darált mandula helyett, a mandulapehely pedig elhagyható bel?le

Törölt felhasználó

Elhiszem, hogy finom csak nálunk vki allergiás a mandulára :-(

Petra

ja, értem.. sajnálom

Törölt felhasználó

A hétvégén elkészítettem, nagyon finom volt, bár a tetején, sajnos, ropogós volt a búzadara (de csak ott!). Mi lehetett a baj? Öntettel tálaltam: 2 ek méz+2 ek citromlé, majd 4 ek kanál joghurthoz öntöttem. Édes, citromos, könny? ...

Petra

ep, hagytad valamennyit állni a masszát sütés el?tt? az a gyanúm, hogy talán nem pihent eleget az egyveleg, ezáltal nem volt ideje megszívni magukat a daraszemeknek, és emiatt maradhatott ropogós ?

Törölt felhasználó

Igen, kb 1 órát pihent, de lehet, kevés volt neki. Legközelebb hagyom egy éjszakát állni. Köszönöm!

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik ez a recept, a fotó is jól sikerült. Ez lesz a következ? süti, amit kipróbálok. Jó sok reszelt citromhéjjal csinálom majd :P Nyammiiii

mrsgrob

Elkészítettem és kedvenc lett! Búzadarát itt nem tudtam szerezni, kukoricadarából készítettem - valami fenomenálisan szép sárga lett és a textúrája is nagyon tetszett. Köszönöm a receptet.

OEnci

Elkészítette én is. De hiába hagytam egy egész éjjel a h?t?ben, nekem továbbra is ropogós és az íze sem túl citromos. A mazsolát mi nem szeretjük, aszalt áfonya került bele. És a végén lekvárral kentem meg a közepét, hogy egy picit felturbózzam...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek