r
Nosalty Logó

Gríztorta a Planétásból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gríztorta a Planétásból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2079 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 260 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.8 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2079 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél liter tejet felforralunk, belekeverjük a búzadarát, 5 evőkanál cukrot, a kakaót, és addig főzzük, amíg sűrű masszává nem válik. Ezután vízzel kiöblített jénai tálba öntjük.
  2. Ha kihűlt és megdermedt,a tetejét nem túl vastagon megkenjük lekvárral.
  3. A pudingot a csomagoláson lévő leírás szerint elkészítjük és a lekváros réteg tetejére öntjük.
  4. Hűtőben jól lehűtjük, hogy könnyen szeletelhető legyen.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 39831
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.

Ajánló

Gyakorlatilag ízlés szerint bármilyen pudingporból elkészíthető, de a legfinomabb vaníliással, baracklekvárral. Nekem most csak egyetlen zacskó eperpudingom volt otthon (ez is kész csoda), így azzal készítettem. Ha van műanyag kuglófformánk (a képen látható olyanban készült, amúgy Tupperware) akkor először a pudingot kell beleönteni a vizezett formába, majd dermeszteni, és arra jön rá a tejbegríz. De igazándiból jénaiban "autentikus", úgy a retró. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Remélem, van köztetek olyan, aki ismeri a Planétás receptkártya sorozatot, és sok olyan is, aki féltve őrizgeti - mint mi is - és gyakorta süt-főz is belőle. Aki olyan szemtelenül fiatal, hogy még nem hallott róla, annak annyit, hogy kb. 25 évvel ezelőtt megjelent receptkártya sorozat volt, azt hiszem kéthetente adtak ki belőle egy-egy csomaggal, és eltartott talán egy évig is, mire mindet összegyűjtötte az ember. Szerintem a '80-as évek óta nem adtak ki olyan összetett, szuper receptekkel teli gyűjteményt, mint a Planétás, amiben a gyümölcsbefőzéstől kezdve a vendégváró különlegességekig mindig találtunk valami kedvünkre (és a család kedvére) valót. Mindig nosztalgikus érzés fog el, ahányszor csak ránézek anya konyhájában a kissé ütött-kopott dobozra, benne a szamárfüles, néhol ételfoltos receptkártyákra, tolulnak a a gondtalan gyermekévek élményei. Anyukám szerint mindig is önálló, talpraesett kislány voltam, így kivívtam azt a "megtiszteltetést", hogy olyan 5-6 éves koromban már leküldött a bérház alatt lévő könyvesboltba azzal, hogy vegyem meg a következő Planétást. Igen, én ezt akkor megtiszteltetésnek éreztem, hogy igazi pénzzel mehetek igazi boltba vásárolni. Amikor hazaértem, izgatottan bontottuk ki a folpack borítást - ja kérem, 1980 akárhányban nem voltak csilli-villi csomagolóanyagok - és az izgalom, amit akkor éreztem, körülbelül azzal ért fel, hogy vajon milyen képregény lesz a Donald rágóban. Sőt. Szóval, külön kis délutáni program volt, az újdonsült kártyák nézegetése, rendszerezése. Azt hiszem, a gasztronómia iránti szenvedélyemet akkor alapozta meg anyukám, észrevétlenül. Ez a recept a Planétásból van, és úgyszintén gyerekkoromat juttatja eszembe, nagymamám is sokszor készítette, házi baracklekvárral kente meg, anya is, nagyobbacskán én magam is, sőt, ha jobban visszemlékezem, ez volt az első édesség, amit életemben elkészítettem. Kérem, hogy a csúcsgasztronómia iránt elkötelezettek, az egészséges táplálkozás hívei most lapozzanak tovább, ez nem az a recept. Pudingpor, zacskóból. És kakaós tejbegríz, jó sűrűn. :) De én akkor is szeretem.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Szerintem csúcs!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Gyönyör? lett! Ez a forma meg külön szuper! :)

Törölt felhasználó

B?bájosan néz ki, jó a színösszeállítás! :-)))) E'mentve!

Törölt felhasználó

Kedves Juci, én 28 vagyok, és emlékszem, amikor anyukámmal nagy izgatottan bontogattuk a postán érkez? kis Planétás csomagokat. Ma is megvannak, és bizony, nincs még egy ilyen receptgy?jtemény, a mai napig f?zünk-sütünk bel?le! Én is tettem fel néhány receptet ide a Nosalty-ra, amit abból készítettem. Üdv, Zsuzsa

Törölt felhasználó

Én nem ismerem a Planétás recepteket,de ez a recept valami isteni lehet..Ki fogom próbálni!!(És megkérdezem Anyukámat,hátha neki megvannak azok a receptek..^^ ) Köszi,hogy feltetted...

édesség

Szia Juci! Ma ezt készítettem el a gyermekeimnek uzsonnára, nagy sikere volt! Köszönet a receptért! édesség

buddhanya

 oh , igen a planétás :) nekem is van ,de régen vettem el?. Az internet átka ? :)

Törölt felhasználó

Kedves Strawberry, Ez a bevezeto a receptedhez nagyon szivet melengeto volt. :) Bennem is elkezdtek tombolni az emlekek. Ki fogom probalni.

mady

Pont ma jutott eszembe,hogy mennyire szerettem ezt a gríztortát gyerekkoromban,de anyukámnál vannak a kártyák 400km-re.Gondoltam miel?tt telefonos segítséget kérek,megpróbálom a neten megkeresni a receptet,de nem sok reményt f?ztem hozzá...Kellemes meglepetés volt,hogy megtaláltam!Jó volt olvasni a bevezet?det,nosztalgiáztam egy kicsit :-)Köszi a feltöltést!

Törölt felhasználó

Ó, ilyet én is f?ztem! Anyukáméknál ott lapul az egész sorozat, m?anyag barna tartóval együtt. S?t mi több, egy barátom édesapjának keze munkáját dicséri a Planétás-dizájn. Nagyon tetszik a stílusod, írásban és f?z?cskézésben egyaránt, a levendulás receptjeidet követve találtam a többire is :o)

dius0306

A gríz éppen most h?l a spajzban, remélem, jól fog sikerülni, hogy meglephessem vele este a barátomat a születésnapján. :) Sajnos én már nem emlékezhetek ezekre a kártyákra, de ez a torta nagyon tetszik, ha jól sikerül, biztosan többször is el fogom még készíteni. Köszönet érte (és a kép is gyönyör?).

Törölt felhasználó

Életem legelsö saját készítésü "tortája" volt már jó régen :) én puncsos pudinggal csináltam:) hétvégén nosztalgiázok egyet és megcsinálom :)

kcsgdvntrt

Erre a planétásra én is emlékszem :) Megcsináltam múlt héten kétszer is ezt "tortát", vaníliapudinggal, baracklekvárral, de nekem a lekvár miatt nem ízlett annyira. Másodjára anélkül csináltam. Úgy viszont nagyon finom! :)

Levendula

Jaj, nekem is megvan a Planétás és még egészen jól néz ki a doboz is! :-) Ezt én csokis-vaníliás stílusban szoktam csinálni ... de már milyen régen nem f?ztem meg! Köszi, hogy felemlegetted, már úgyis régen volt és a kártyákat is régen lapoztam át ....

Andicsa

Sziasztok! Én puncs pudingból csináltam és lekvár helyett mézet + málnát tettem a két réteg közé. Szerintem nagyon feldobta!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?