r
Nosalty Logó

Nutella mousse - a 8. főbűn

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Nutella mousse - a 8. főbűn
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 811 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1623 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 345 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 811 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    904 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1623 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat (nem margarint) kis lángon felolvasztjuk. Épp csak annyira, hogy langyos legyen. Beleevezzük a Nutellát és néhány ek tejszínt. Óvatosan melegítjük, éssimára keverjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások sárgáját vízfürdő felett porcukorral fehéredésighabosra keverjük.
  3. A Nutellához keverjük.
  4. Felverjük a fehérjét, ez is mehet hozzá.
  5. A vége a tejszín. Felverjük, mehet ez is bele.
  6. Addig suvickoljuk, amíg szép egynemű nem lesz.
  7. Poharakba, tálkákba, kondérba töltjük és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  8. Ha teljesen megdermedt, veszünk egy kiskanalat, beleszántunk a krémnek tűnő felszínbe és meglepődve tapasztaljuk, hogy gyönyörű lukacsos belül. Épp, amilyennek egy mousse-nak lennie kell.
  9. És megesszük. Nem adunk belőle senkinek. Ugye a torkosságésaz irigység...
  10. Gyorsabb eredmény érhető el, ha afelolvasztott Nutellához egyszerűen részletekben hozzádolgozzuk a felvert tejszínhabotés így hűtjük be - tojások nélkül.Úgy isnagyon finom.
  • Receptkönyvben: 816
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 68153
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 26.

Ajánló

pH besorolás: nagyon-nagyon savasít Nem is akarjuk tudni, mennyire...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ismerjük a 7 főbűnt. Mindannyian, minden nap vétkesei vagyunk valamilyen módon. A torkosság, a kapzsiság, a hiúság, a bujaság, a restség, az irigység és a harag. Minden nap. De van egy nyolcadik is. Ha abban az időben létezett volna, Milton Elveszett Paradicsoma biztosan megemlíti. A Nutella a végelgyengülés. A végső kétségbeesés. A megadás. Az élvezet. Az üveg birtoklásának szent őrülete. Hádész eledele minimum. De legalábbis feltételezhető, hogy a Sztüxön oda-vissza evező Khárón, ezért tuti visszaszállította volna a lelkeket a pokolból a ladikjában. Igen, szeretem a Nutellát. De mindig az volt a bajom, hogy annyira eszméletlenül tömény, hogy hiába falnám fel az egész üveggel, ennek gátat szab hihetetlen tömörsége. Jó, amikor belekenjük sütibe, palkóba, de csak úgy önmagában kevés időre nyújt élvezetet. Ez - sok hátránya mellett - az előnye is, hiszen nem lehet csak úgy elpucolni egy egész üveggel, bár ismerek nem egyet, aki erre is képes. A csokimousse olyan amilyen. Sokan imádják, én sem vagyok ellensége, de NAGYON ritkán enni finomat, ugyanis pontosan annyira lesz finom, amennyire figyelmet fordítottak az elkészítésénél a csokoládé és  vaj minőségére. Ezt nem teszik. Vagy ritkán. A jó csoki és vaj ritka, mint a sajtevő holló, viszont a Nutella mindig ugyanolyan finom. Nem más. Nem mogyorókrém. Mi most A Nutelláról beszélünk kérem szépen. Akik végeztek már vaktesztet mogyorókrémeken, azok tudják, miről beszélek. Én végeztem. Meg akartak győzni arról, hogy némelyik mogyorókrém pontosan olyan finom, mint a Nutella. Barbárok. A Nutella a mogyorókrémek Zeusza és annak földi átlényegülése, a Nutella mousse. Magyarítsuk: hab. Habszerű krém. A Nutella kilojoule és kcal statisztikáit tovább rontva még szégyentelenül elegyítjük vajjal, tejszínnel, tojással. És kérem szépen, itt az Ultimate Nutella Mousse. A végső, a felülmúlhatatlan. Ehhez képest a legjobb csokimousse is csak épp hogy beér a kanyarban.   Sok szeretettel mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.