
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
75 dkg csirkemellfilé
-
3 szál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
910
Kalória
57.3g
Fehérje
2.1g
Szénhidrátok
74.6g
Zsír
204g
Víz
361.7g
Koleszterin
1g
Rost
68mg
Cukor
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
910
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
2729
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 362 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 204 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 603 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 582 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
910
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.9 g
Zsír
-
Összesen 223.7 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2645.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1680 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 612.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1808 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 664 mg
-
Retinol - A vitamin: 1745 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2729
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
267
kcal
Elkészítés
- A csirkemellfiléket megmossuk, majd bevagdossuk, hogy később a fűszeres vaj jól átjárja a húst. Sózzuk, borsozzuk.
- A vajat mikróban megolvasztjuk, beletépkedjük a rozmaring leveleket, és a fokhagymanyomóval felaprított fokhagymával együtt pár mozdulattal megkeverjük.
- A tál vajba beletesszük a csirkemellfiléket, és fél óráig állni hagyjuk a húst a vajban. Közben néha átforgatjuk. A vaj egy idő után ismét kivilágosodik és kezd megszilárdulni, de az nem baj.
- A csirkét a vajas tálból egyenesen egy forró serpenyőbe tesszük, és közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Azonnal tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 15 perc
Munka közben azon gondolkoztam, hogy mit is főzzek a családnak. Mivel éppen fokhagymás vajat kenegettem egy baguettre, pár másodperc után megszületett az ötlet.