r
Nosalty Logó

Citromkrémes linzerkosár bazsalikomos joghurthabbal

KonyhaMalacka
Citromkrémes linzerkosár bazsalikomos joghurthabbal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

A joghurthabhoz

968
Kalória
11.9g
Fehérje
97.5g
Szénhidrát
60.5g
Zsír
106.9g
Víz
282.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
50.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

A joghurthabhoz

Összesen 968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

A joghurthabhoz

Összesen 4842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

A joghurthabhoz

Összesen 346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2148.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2632 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 4842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból gyors, határozott mozdulattal tésztát gyúrunk (lehetőleg ujjheggyel dolgozva, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg a vaj). 20-30 percre hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, kb. 0,5 cm vastagra.
  2. Előmelegítjük a sütőt. Kicsi piteformákat kibélelünk a kinyújtott, és a tálkák méretének (hogy pereme is legyen) megfelelően, méretre kiszaggatott, kör alakú tésztával.
  3. Sütőpapírral, majd sütőbabbal betakarjuk a tésztát (vaksütés), és 180 fokon, világos, aranybarnára sütjük.
  4. Hagyjuk hűlni.

A citromkrémhez

  1. Vízgőzön, állandó keverés mellett, a krém hozzávalóiból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni.

A joghurthabhoz

  1. A joghurtba belekeverjük a finomra vágott bazsalikomot, amit összeforgatunk a vaníliás cukorral felvert habbal. Ha szükséges - ízlés szerint -, egy kevés porcukorral pikánssá édesíthető. A kész, kihűlt linzerkosárba citromkrémet kanalazunk, majd a habbal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy isteni finom desszert, mely gyorsan, egyszerűen elkészítve, a délutáni ebéd vagy az esti vacsora fénypontja lehet.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek