Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős-pudingos kosárka

Szőlős-pudingos kosárka
Szőlős-pudingos kosárka
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és gyors desszert. Ezenkívül puha lesz a hűtőben állva a tészta alja. Nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

A kosárkához

A krémhez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet cukorral felforraljuk. 
  2. A pudingport kevés hideg tejjel, amit félretettünk (kb. 1 dl) elkeverjük csomómentesre, a forró tejhez adjuk, és sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, és a vanília aromát belekeverjük, majd a krémsajtot is.
  3. Időközben a réteslapból négyzeteket vágunk ollóval, akkora darabokat (egyszerre 4 -et), hogy a muffin sütőt kibéleljük vele. Mintha szalvétát tennénk bele, csak forgassuk el, hogy körbe legyenek a lapok.
  4. A kis kosarakat 200 fokon kisütjük 5 perc alatt.
  5. A kihűlt kosarakat megtöltjük a még langyos krémmel, és mindegyikbe teszünk leszemezett szőlőt.
  6. Ezután tegyük a hűtőbe.
  7. Amikor kínáljuk, vegyük ki a formából, és tegyük tányérra, majd szórjuk meg porcukorral.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 869
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szalvéta kosárka, pudingos kosárka, szőlős kosárka, pudingkrémes-szőlős kosárka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

280
réteslap 1 csomag
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 2 ek
vaníliaaroma 1 ml
szőlő 10 dkg
mascarpone 15 dkg
porcukor 1 ek