Nosalty Logó

Citromkrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Citromkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omlós tésztához

A citromkrémhez

Összesen 676 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omlós tésztához

A citromkrémhez

Összesen 5411 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omlós tésztához

A citromkrémhez

Összesen 264 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 676 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3474.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680.6 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2685 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    525 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2643 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2689 micro
Összesen 5411 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A citromkrémhez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A tésztához a vajat a cukorral és a sóval kikeverjük. (Én lyukas közepű fakanalat használtam hozzá.) Hozzáadjuk a lisztet és a tojás sárgákat, és a lehető legkevesebb mozdulattal összedolgozzuk (morzsás állagú lesz). A végén beleöntjük a tejet és addig keverjük, míg nagyjából összeáll a tészta, duci hengerré formáljuk és fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább egy órán át. (Az omlós tészta titka, hogy ne dolgozzuk, gyúrmáljuk agyon, máskülönben nyúlóssá válik.)
  2. A pihentetési idő leteltével a hengerből fél centis szeleteket vágunk, és kibélelünk velük egy 30 centiméter átmérőjű piteformát, egymáshoz nyomkodva őket az illesztéseknél, úgy hogy egyenletes legyen mindenhol. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk (légkeverésen) 12 percre.
  3. Közben elkészítjük a citromkrémet: a tojást kikeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a citrom-lime levet és a habtejszínt.
  4. A félkész tésztát alaposan megkenjük tojással (megakadályozva ezáltal, hogy a tészta magába szívja a krémet) és megtöltjük a most még meglehetősen folyós krémmel.
  5. 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsül. Akkor kell kivenni, mikor a krém a torta közepén még rezeg.
  6. Egy órán át hűlni hagyjuk, és ez idő alatt a citromkrém is megszilárdul a középső részen (előbb semmiképpen ne vágjuk meg a tortát, mert szétfolyik, nyúlik az egész, plusz hidegen finom).
  • Sűtés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 485
  • Össznézettség: 142148
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha nyár, akkor a csokoládés édességek feledésbe merülnek és a gyümölcsös finomságok veszik át helyüket. Egyik kedvenc desszertem a nagy melegekben a citromtorta. Ez most egy krémes verzió. (Forrás: Jamie Oliver: A pucér szakács)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Petra! Eddig senki nem írt hozzászólást ehez a recepthez...miért? Én már régebben elkészítettem, semmilyen problémába nem ütköztem és nagyon finom süti! Lányok, fiúk, megéri kipróbálni, nem fogjátok megbánni!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Jó hogy rátaláltam most erre a receptre, egy pár napja láttam a tvpaprika Idesüss c,müsorán de leirni nem tudtam a hozzávalókat mivel kés?n kapcsoltam oda, akkor már a süt?be tették az els? 12 percre. Kösz, szerintem egy könnyú kis süti, és remélem hogy nem nagyon fanyar.....

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nagyon jó a recept, most sül éppen a második adag. Sajnos nekem semmilyen piteformám nincsen, így maradt a csatos tortaforma (26cm), amibe egy kicsit sok volt a krém, úgyhogy vagy egy centivel a tészta széle felett volt, de nem esett szét, amikor kivettem! :) Nagyon finom! Köszi, hogy megosztottad.:)

Éva-Anyóca

Ez a süti látszatra kívánatos, a színét imádom, és most már az ízét is!Köszi!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

H????, látszik a fotón, hogy milyen krémes belül! Szívesen beleharapna az ember! Mentem!

OsztriGa

Szia Petra! A lime ugye nem olyan savanyú, mint a citrom?? Mert én összesen 250 ml frissen csavart citrommal csináltam, mert nem volt itthon lime, de így nagyon savas lett, a gyerekek nem is eszik meg... :(( A másik, hogy a 30 centis piteformába nem fért bele ennyi krém, így két kisebb formában megsütöttem ?ket -tészta alap nélkül...- kár, hogy nagyon savanyú lett az is, mert állagra nagyon kellemes, mint a katalán krém...:(( Szóval üzenem a többieknek, hogy ne helyettesítsék citrommal a lime-ot!! Üdv: T.

Petra

kedves Osztriga, Sajnálom, hogy így jártatok, de nem véletlenül így vannak megadva az arányok a receptben:-) A lime íze karakteresebb, és van benne egy enyhén kesernyés íz is, lehet, hogy ezt érezték a lurkók...

Kozák Brigitta

Szia Petra! A krémhez a tejszínt fel kell verni, vagy csak simán hozzá kell keverni a tojásokhoz? És ez a 2 dl limelé kb. hány limeból jön össze? Brigi

Petra

Szia Brigi, Csak úgy simán megy bele a tejszín a krémbe. Azt most meg nem tudnám mondani, h mennyi limeból tudtam anno 2 dl-nyi levet facsarni...bocs 8-ból talán?!

Nutty

Sziasztok!!! Hát én sajnos nem tudok ennyire jókat mondani err?l a receptr?l. A szülinapomon a csaknem 20 f?s vendégsereg el?tt totál felsülés volt az egész. Mindent a recept szerint csináltam, de ennek ellenére eléggé tré lett az eredmény. A pite nem sült meg, félig nyers maradt, a krém túl sok lett,pedig a piteforma paraméterei mind stimmeltek, így hát elpocsékoltam bele jó pár tojást.Persze meglehet?sen folyós maradt, a tejszín is iszonyatosan sok lett bele szerintem. Az ízér?l inkább nem is beszélek, rettenetesen savanyú és édes volt egyszerre. Hát aki kért bel?le, az is fél falat után otthagyta a tányérján. Úgyhogy végül a buli után az egész a kukában landolt...Mázli hogy kétféle tortát sütöttem...így azért senki nem maradt édesség nélkül. Mit ronthattam el? Mért lett ennyire rossz? Nusi

Petra

szia Nusi, sajnálom a kudarcot, hogy mit ronthattál el nehéz innen és a leírtakból megfejteni elég ideig hagytad h?lni? erre a recept végén külön fel is hívom a figyelmet annyi biztos, hogy ez egy meglehet?sen savanykás, frissít? torta, ahogy a bevezt?ben is írtam, inkább nyári napkora ajánlom, amikor az embernek jobban is esnek a fanyar ízek

Nutty

Majdnem 1 napot állt a fogyasztás el?tt:S Hát majd legközelebb:)

Petra

akkor valószín?leg tovább kellett volna sütnöd, hisz írtad, hogy a tészta is nyers maradt

Bendika

Kedves Petra! A piteformába, hogy kell bele tenni a tésztát, pereme legyen?

Petra

Bendika, igen, egészen a pitetál peremének tetejéig érjen a tészta!

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!