Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chrissyke almáspitéje

Chrissyke almáspitéje
Chrissyke almáspitéje
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Linzertésztából sosem voltam jó... Ez mindig anyukám reszortja volt! :) Aztán Szilva barátosnémtól megkaptam ezt az alap linzertészta receptet, és azóta még szeretett nagymamám pitéit is überelem! A hangsúly a sertészsíron van! Attól lesz finom, omlós a linzer! Aztán készülhet belőle akár meggyes, cseresznyés, szilvás stb. pite...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elvegyítjük a cukorral, a sütőporral, és a csipet sóval. A maradék hozzávalókkal együtt tésztát gyúrunk, ha kell, lazítjuk még tejföllel (a zsír hozzáadásával lesz igazi linzertésztánk!).
  2. Megpucoljuk a héjától az almákat, és eltávolítjuk a magházukat, majd lereszeljük nagylyukú reszelőn. Ízlés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal.
  3. A tésztát 2 felé választjuk, az elsőt kinyújtjuk, belehelyezzük a kivajazott, kilisztezett sütőtálba, megszórjuk zsemlemorzsával, belekanalazzuk a tölteléket, a tetejére meg ráhelyezzük a második kinyújtott tésztát. Villával megszurkáljuk, és tejföllel lekenjük a tetejét (tejföllel is ugyanazt a hatást érjük el, mint tojásfehérjével, de így leglább nem használunk el feleslegesen 1 tojást...).
  4. Előmelegített sütőbe helyezzük, és megsütjük (a tészta színe mérvadó).

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 654
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Chrissyke

Mióta szakács: 2011.08.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almáspite, almás linzertészta, fahéjas almáspite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margin
margin Sun, 2015-05-31 19:34

nagyon finom, így fogom ezentúl elkészíteni... :)

1657
finomliszt 50 dkg
cukor 20 dkg
tojás 1 db
sertészsír 15 dkg
tejföl 2 dl
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
tejföl 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
alma 2.5 kg
cukor 20 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek