Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős garnélarák

Csípős garnélarák
Csípős garnélarák
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem szeretem a víz alatti ételeket, a párom viszont igen. Őt akartam meglepni egyszer. Azt éreztem egy alkalommal a tengerparton, hogy fokhagymásan sütögetik néhol a tengeri kütyüket, ezután már csak Pistánkkal kellett "magyarosítani" :o)
Így én nem tudom milyen az íze, csak hogy igazán szépséges.
Remélem, a Kedves nemcsak hízeleg, hogy finom, mert akkor itt bebuktam előttetek ;oPP

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Basmati barnarizst ajánlhatom köretnek.
Megjegyzés:
A gyorsabb verzióban csak egy órát hagyom állni, s olykor átkevergetem pácolódás közben, hogy minél jobban átérje mindenütt az íz. Ez esetben a kaliforniai paprika elmarad, anélkül sütögetem.
Gondolom, wokban készítve tetézhető az élvezet.

 

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A garnélarákot jól leöblítjük, s egy szűrőben félretesszük lecsepegni.
  2. Egy tálban összekeverjük a finomra aprított fokhagymát egy kis sóval, az Erős Pistával és kb. 1 dl olívaolajjal.
  3. A kaliforniai paprikát kockára vágjuk.
  4. Az előkészített fokhagymás, csípős pácunkba beleforgatjuk óvatosan a rákot, valamint a paprikát.
  5. Egy éjszakára betesszük egy zárható edénybe, s felöntjük annyi olívaolajjal, hogy vékony rétegben ellepje.
  6. Másnap felforrósított serpenyőbe borítjuk, s amint kicsit kiengedte az olajos levét, azt leöntjük róla, hogy inkább piruljon, süljön az ételünk. Ezt most nem főzni szeretnénk.
  7. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk a kimagozott fűszerpaprikákat, hozzáadjuk, majd ezzel pirítjuk tovább.
  8. Miután a rák már elő van főzve, így addig kell sütögetni, pirítgatni rázogatva, amíg kicsit szárazkás, pironkodós, gusztusos színt kap. S ennek pontos ideje egyénenként változó :o)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 51 813
elküldve: 6
receptkönyvben: 387
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikakrémes-fokhagymás garnéla, csípős-fokhagymás garnéla

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katalinka3
katalinka3 Wed, 2013-01-30 08:39

Katalinka3.
Már régóta keresgélek garnéla rákos receptet. Ez nagyon jónak tűnik, tetszik.
Ma elkészítem. Szerintem remek lesz.
Köszi szépen:
Üdv.:
Katalinka3.

vadgesztenye
vadgesztenye Fri, 2011-08-05 10:12

Nagyon örülök a receptednek!
Spanyolországban ettem ehhez hasonló csípős rákot ,kicsit több leve volt .Azóta is figyelem a garnéla recepteket .Pil-pil ráknak mondták azt a csípős füszerre mondják, mert portugáliában meg a pil-pil csirkének volt ilyen íze. Ismertess meg velünk még több halas receptet .Köszönjük. Elmentettem.

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-02-23 11:03

Még annyit kérdeznék, hogy a neten találtam fagyasztott garnélát. Mit jelenthet az, hogy 71/90 illetve 100/200? Ez utóbbi olcsóbb. Köszi! :-) Zsuzsa

flikflak
Flikflak / flikflak Wed, 2011-02-23 16:52

Ez az osztályozása. Annyit jelent hogy hány darab van egy fontnyi (pound/lb) mennyiségben, ami 0.453 kg. Vagyis a 100/200 -as a kis méret, ez lehet nagyjából az amit én használtam.
Boldog szülinapot, várom hogy ízlett-e! :o)

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-02-23 10:19

Kedves Flikflak,
szeretném megkérdezni, hogy hol vetted a rákocskákat? Fagyasztott jó, ugye? Mennyire drága? Úgy megkívántam, a szülinapomra elkészíteném... Piritóssal is jó lehet? Köszi, üdv, Zsuzsa

flikflak
Flikflak / flikflak Wed, 2011-02-23 10:40

Hát, én külföldön élek, s itt igen olcsón kapható - legalábbis ez a mennyiség igazán nem tétel. Otthon sokkal drágábban láttam. Metróban tutira van, ott már találkoztam vele. Én eddig még csak előfőzöttel készítettem ilyen rákot, ami vízben van, de biztos vagyok benne, hogy a fagyasztott ugyanolyan jó - akár a mirelit borsó :o)
Hát, párom akár magában is :o))
Mosolygós napot Neked is!

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-02-23 10:53

Nagyon köszönöm! Körülnézek, elvégre csak jó egy hét múlva lesz a szülinapom, akkorra szeretném meglepni magam ezzel az étellel. :-) Nagyon jónak találom a receptet, és majd megírom, hogy sikerült! Szép napot neked! Zsuzsa

939
garnéla 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
zöld kaliforniai paprika 1 db
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint