r
Nosalty Logó

Chilis - fokhagymás garnélasaláta

Auringonkukka
Chilis - fokhagymás garnélasaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

293
Kalória
41.3g
Fehérje
15.6g
Szénhidrát
8.2g
Zsír
496.7g
Víz
315g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4080.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    2625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    496.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5335 micro
Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8161.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    5251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    993.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1692 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4273 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10670 micro
Összesen 584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

  1. A garnélarákot megmossuk, leszűrjük.
  2. Teflon bevonatú serpenyőbe olívalolajat csöpögtetünk és beletesszük a garnélát, erős lángon pirítjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  3. Miután elkezdett pirulni a garnéla, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy kis víz hozzáadásával (hogy oda ne égjen) tovább pirítjuk.
  4. A legvégén tesszük bele a karikákra vágott chilipaprikát. Éppenhogy pár percig keverjük, és már kész is.
  5. A rukkolás-madársalátás ágyra helyezzük a chilis fokhagymás garnélát, és ízlés szerint frissen facsart citromlével lelocsoljuk. Szintén remek ízt ad a tetejére durván őrölt bors is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Egyik kedvenc ételem közé tartozik a garnélarák, és ezenkívül mindenféle tengeri herkentyűt szívesen fogyasztok. Kb. egy évvel ezelőtt saját ötlettől vezérelve találtam ki ezt a receptet, bár már nem emlékszem, hogy hogy :) Ez valami olyasmi lehet, mint a költőnél az ihlet! Egy elég nehéz egytálétel előtt fogyasztottuk el, ami előtt valami könnyűt akartam feltálalni, hát sikerült és a dicséret sem maradt el!

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...