r
Nosalty Logó

Mandulás Angry Birds

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mandulás Angry Birds
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

Összesen 989 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

Összesen 1976 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

Összesen 371 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 989 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3380.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    909 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1976 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

Elkészítés

Belső massza elkészítése

  1. A massza hozzávalóit robotgépben összeturmixoljuk.
  2. Miután összeállt, nedves kézzel golyót vagy kúp alakot (madár fajtájától függően) formázunk belőle, majd betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.

Marcipán elkészítése, formázása

  1. A mandulát ledaráljuk, és összekeverjük az édesítő kb. háromnegyedével.
  2. A maradék édesítőből és a vízből szirupot fűzünk, majd ezzel a kihűlt sziruppal, továbbá a keserűmandula aromával jól összekeverjük a darált mandulát. Zacskóba tesszük, és betesszük a hűtőbe hűlni.
  3. A marcipánt gyúrás-nyújtás előtt én mindig egy kicsit beteszem a mikróba, ettől felpuhul és sokkal könnyebb vele dolgozni.
  4. Attól függően, milyen madarat akarunk elkészíteni, a masszát beszínezzük az ételfestékekkel. Mi a sárga madarat akartuk elkészíteni, így a massza kb. háromnegyedét sárgára színeztük, valamint készítettünk egy kevés narancssárgát is a csőrnek, valamint sötétbarnát a szemöldöknek és a hajnak. (A barnát esetleg maradék csokival is lehet helyettesíteni.) A maradék masszát nem színezzük be, ez lesz az alapanyag a hasának.
  5. A marcipánt szilikonos nyújtólapon vagy szilikonos sütőpapíron nyújtsuk ki, mert egyébként rá fog ragadni. Nyírfa porcukorral szórjuk a felületet, ne ragadjon. Mintha tésztát nyújtanánk, csak liszt helyett porcukrot használunk. Akkorára nyújtsuk, mint a formázott madár felszíne +1-2 cm ráhagyás (kb. 15 cm-es kör). Ha ez megvan, a nyújtófára tekerjük fel, és a „golyóra“ tegyük rá, hogy mindenhol lelógjon. Óvatosan simítsuk rá, hogy rátapadjon. Mivel a marcipán nem volt túl hideg és kemény, ezért még jól formázható. Ha ez is megvan, akkor egy éles késsel, pár mm ráhagyással levágjuk azt a részt körben, ami nem kell.
  6. A hasának kb. egy 8 cm-es kört kell kinyújtani, majd óvatosan rátenni. A szemét én nem marcipánból, hanem cukormázból tettem rá (nyírfa porcukor, víz, citromlé keverékéből). A szemöldökét, haját, csőrét is formázzuk meg a marcipánból.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 444
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Ajánló

A marcipánt érdemes akár előző nap elkészíteni, így több türelmünk marad a formázásra. :-)

Receptkategóriák

Győrben van egy pékség, ahol szívesen vásárolunk, és ott lehet kapni hasonló madárkákat. Mivel kisfiam nagyon szereti őket, természetesen vennünk kellett egyet, hogy megkóstolhassa. A kókuszgolyóhoz hasonló íze volt belülről, de rettenetesen édes, és a bevonata sem volt finom, így sajnos a kukában landolt Noel nagy bánatára. Ekkor határoztam el, hogy el fogom készíteni egészségesebb változatban is. Sok munka van vele, de a végeredmény kárpótol érte.

Hozzávalók

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

Címlapról ajánljuk

További cikkek