r
Nosalty Logó

Chili con carne

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Chrissyke
Chili con carne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 473 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1890 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 473 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3312.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 1890 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, a darált húst hozzáadjuk, fedő alatt, kevergetés mellett továbbpároljuk, utána hozzáöntjük a szószos babot és a leszűrt kukoricát, majd beledobjuk a szétnyomott fokhagymákat is.
  2. Sózzuk, borsozzuk, oregánózzuk, és beleteszünk 2 kk Erős Pistát, és 15 percig rotyogtatjuk.
  3. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 80411
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Chili con carne
Chrissyke 35 recept

A legegyszerűbb kaja a világon! Még annál is egyszerűbb... a konzervbab és kukorica már előkészített, csak bele kell önteni (sőt mirelitként nem is foglalja a helyet a mélyhűtőmben)! Egymás után beledobáljuk a hozzávalókat a lábasba, összerottyantjuk és máris lehet tálalni. Épp csak egy gondom volt: chili nincs itthon, de Erős Pista viszont annál inkább! ;) Így lett magyaros ez a mexikói étel! :)

Hozzászólások

jkerekes8

Ez biztos magyaros íz?, ki kell próbálnom, mert épp tegnap készítettem egy igencsak mexikói jelleg?t...mit mondjak, nem lopta be a szívünkbe magát...(az enyém így néz ki, a linken látszik...hát, nem túl szép...) a fahéj, a csili, az édeskömény, a koriander, a cayenne-i bors, a csoki (!....) f?szerek nem éppen a magyaros ízvilágot idézik, én ezekkel f?szereztem, azt hiszem, jobb, ha maradunk a magyaros jellegnél!

Chrissyke

Kedves jkerekes8! ùgy van! :D A magyaros kajànàl nincs is jobb! (Most èpp olaszban vagyunk... hàààt, mit ne mondjak!!! :)))

jolikaaa

Én kipróbáltam, apróbb módosításokkal, például sima vesebabot használtam, és egy kicsi ketchuppal pótoltam a paradicsomosságát. De nagyon jó lett, csodálkoztam az oreganon, de tökéletesen illett. Rizzsel elkeverve fenséges. :D

Chrissyke

:)

1984

Ma én is kipróbáltam. ÉS tényleg gyorsan meg van és szerintem laktató is. Finom volt. :) Ízlett mindenkinek.

Chrissyke

Örülök neki! :)

Sofía

Nekem nagyon bejött. Már kétszer készítettem. Kevesebb hússal készítettem, konzerv babbal, így csak f?ztem. Az ízvilága is nagyon különleges, máskor is elkészítem.

Sofía

Sorry. Igazából a mexikói f?szerezés?t (fahéjjal, kakaóval, római köménnyel) készítettem, csak most elnéztem. Azért ez is biztos finom és kicsit egyszer?bb, gyorsabb.

Törölt felhasználó

Az úgy kezd?dött,hogy már régóta szerettem volna chili con carnet f?zni,de féltem,mert valaki azt mondta,hogy nagyon soká tart az elkészítése.Milyen buta is voltam...Egy magyarországi bevásárló központban akadtam rá a nevetségesen leárazott 285g babot tartalmazó három féle babkonzervra.Be is vásároltam.Ehez 8o dkg húst adtam,viszonylag sok oregánót,Thassos szigetén saját kez?leg szedett babérlevelet,és mivel Berzengóciában nem lehet Er?s Pistát vásárolni(Magyarországon meg elfelejtettem),és egyébként sem szeretjük az er?s ételeket ehelyett ajvárt,paradicsomlevet meg pirospaprikát katyvartam hozzá.Az eredmény...megértettem a film címét,miszerint AZ ANGYALOK IS BABOT ESZNEK... ilyet.Két napig rájártunk,degeszre ettük magunkat.Lehet,hogy a kurkumával vagy éppen curryvel f?szerezett rizs földrajzilag nem illik hozzá,de nálunk tökéletesen bevált.Ezen felül pikk pakk el is készül!Nagyon hálás vagyok érte!

Chrissyke

:) Nagyon szívesen!

Törölt felhasználó

Ma elkészítettük ebédre ,nem nehéz elkészíteni, de nagyon nagyon finom és laktató is! :)

Chrissyke

Pontosan! :)

tosmo

Szerintem nagyon sok a hús mennyisége ehhez az adaghoz. Legközelebb csak a felét teszem bele. A fiúknak azért ízlett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?