r
Nosalty Logó

Arab lepénykenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Arab lepénykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1947 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 247 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 487 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3742.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    2739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1947 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval. Az élesztőt egy kevés langyos vízben feloldjuk.
  2. Az élesztőt a maradék langyos vízzel a liszthez adjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Az olajat egy tálba tesszük, a tésztát megforgatjuk az olajban, majd letakarva, meleg helyen kb. 1-2 óráig kelesztjük.
  4. A tésztát átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, amelyeket kb. 0,5 cm vastagságú korongokra nyújtjuk.
  5. A korongokat egy jól kiolajozott tepsibe tesszük, egy konyharuhával letakarjuk, és kb. 30 percig hagyjuk kelni.
  6. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, 10 percig sütjük, majd megforgatjuk, és további 5 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 33382
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 02.

Receptkategóriák

Khubz: a Földközi-tenger mellöl és az Arab-félszigetről származó lepény, a neve szerint egyszerűen “kenyeret” jelent. Lapos, kerek lapjai 15-30 cm-es átmérőjűek.  

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek