r
Nosalty Logó

Chagayu - rizs zöldteában főzve reggelire

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
csakegygourmet
Chagayu - rizs zöldteában főzve reggelire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 269 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 269 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 537 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A teadobozon leírtaknak megfelelően készítsük el a teát.
  2. Kivéve a tealeveleket, tegyük bele a többször átmosott rizst.
  3. Alacsony lángon körülbelül 10 percet főzzük, majd rátéve a fedőt, levéve a tűzről, hagyjuk még gőzölődni. Keverni nem kell a fővő rizst.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 493
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 19.

Receptkategóriák

Chagayu - rizs zöldteában főzve reggelire
csakegygourmet 38 recept

Több mint ezer éve ismert fogás, melyet főleg a narai Toda-Ji templomban élő szerzetesek ettek, és onnan terjedt el Japán délibb részei fele. Nara-ban járva ismerkedtem meg ezzel a könnyed, főleg reggelire evett fogással, melyet azóta is gyakran készítek egy-egy nehéz vacsora vagy ünnepi időszak után. Tradicionálisan Sencha, Hojicha és Bancha teákkal készítik, de tapasztalatom szerint bármilyen jó minőségű zöld teával elkészíthető.  Az Ochazuke egy hasonló fogás (lásd a receptjeim közt) alapanyagait tekintve, de itt a rizs a teában fő, míg az Ochazukeban már készre főzött (maradék) rizst használunk, amelyet leöntünk zöld teával.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?