Cékla, mint süti alapanyag? Ha eddig csak az agyonfőzött, ecetes, szeletelt savanyúságot ismerted, akkor éppen itt az ideje, hogy az eddig haszontalannak, sőt egyenesen bosszantónak vélt tulajdonságát kihasználd: színezd vele az ételt! Szép, mély színt ad a sütinek. Nigella receptje nyomán.
Hozzászólások (33)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. október 31-én kiemeltük cikkünkben: 9 őszi tortacsoda, amiből biztosan nem elég egy szelet
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Kitti!
Milyen méretű tortaformára ideális ez a recept?
Köszönöm előre is!
Csilla
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. szeptember 30-án kiemeltük cikkünkben: 31 étel, amit októberben el kell készítened
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. október 22-én kiemeltük cikkünkben: 10 csábító őszi céklatorta, amire nem mondasz nemet
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. február 26-án kiemeltük cikkünkben: Heti Ételhoroszkóp: télűző ételek a csillagjegyed alapján
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. október 2-án kiemeltük cikkünkben: 31 étel, amit októberben el kell készítened
Üdvözlettel, NoSalty
Már kétszer is megsütöttem. Rajong érte az egész család! Ez lett A céklás sütink!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. november 2-án kiemeltük cikkünkben: 30 étel, amit meg kell főznöd novemberben
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. október 13-án kiemeltük cikkünkben: 23+1 csokibomba a hideg ellen
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. szeptember 30-án kiemeltük cikkünkben: 31 étel, amit októberben el kell készítened!
Üdvözlettel, NoSalty
Szeretem a céklát, ezért gondoltam, hogy ízleni fog, de azt nem gondoltam volna, hogy az egyik kedvencem lesz a sütid. Vittem az edzőtársaimnak is belőle, alig hitték el, hogy céklából van, el voltak ájulva tőle! :) Nagyon köszi a receptet!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. február 2-án kiemeltük cikkünkben: Ezt főzd meg februárban!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. szeptember 1-jén kiemeltük cikkünkben: 30 étel, amit szeptemberben kell megfőznöd!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Kitti!
A tortaforma 26cm-es?
Válaszod előre is köszi! :)
Nagyon finom lett, grat a recepthez! Csak iszonyú pici adag:-D Gyanús volt az a 20 dkg liszt, féltem, hogy megint valami csepp tortácskába futok bele, és hát igazam is lett, bár reméltem, hogy a cékla valahogy javít majd a mennyiségen- annyira nem vagyok még gyakorlott sütögető:) Legközelebb kisebb formában sütöm, így nem lesz olyan alacsony:-) Vagy egyszerűen duplázom a hv-at:-))
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. március 15-én kiemeltük cikkünkben: Ez a világ leggyönyörűségesebb desszertje!
Üdvözlettel, NoSalty
Ma sütöttem meg, nagyon finom lett és omlós. Én is csak 1,3 dl olajat tettem bele.
Valamint a lisztet kevertem zabpehely és graham liszttel, a cukrot pedig xilittel és mézzel.
A céklát összeturmixoltam az olajjal, tojással, bár nem vagyok a recept alapjan biztos, hogy így kellett :) a lényeg, hogy szuperfincsiii! Gratulálok a repthez :)
Ez a család kedvence lett. A fele liszt helyett darált dióval és 1,5 dl olajjal is mennyei. Mindenkinek nagyon ízlett. Ma a barátokkal kóstoltatom meg!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. október 1-jén kiemeltük cikkünkben: 8 céklás recept, amit ki kell próbálnod
Üdvözlettel, NoSalty
Megsütöttem, de még nem kóstoltuk. Viszont a ganache nekem rengeteg lett rá, legközelebb csak a fele mennyiséget csinálom meg a tortához.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. augusztus 10-én kiemeltük cikkünkben: 15 kényeztető csokitortarecept
Üdvözlettel, NoSalty
Én is 1,5 dl olajjal készítettem, nagyon finom a tésztája így, ritka, hogy nem túl édes. Pont így finom :) A 26 cm-es tortaformában elég lapos lett. A ganache nekem túl tömény hozzá
Köszönöm a receptet. :) Megsütöttük, mennyei volt, a fiam szerint "egy álom". Mi is 1,5 dl olajjal készítettük, ugyanis fogyókúrázom. :)))))) Most azon gondolkodom, elbírna-e esetleg egy picivel több céklát.
Nem lett rossz, de rettentő sok bele 2 dl olaj, szinte tocsogott tőle még egy nap állás után is (meg is feküdte a gyomrunkat). Sztem 1.5 dl is bőven elég lenne. A máz ellenben jól sikerült, mikróban olvasztottam össze és sűrű és fényes lett, szépen be lehetett vele vonni a tésztát.
Kedves Kitti!
Ha durvára vágott diót rakok a tésztába, nem rontom el a tortát remélem. Te mennyire ajánlod? Szeretném holnap megsütni anyum szülinapjára, remélem jól sikerül:)
Köszi a választ előre is! Üdv, Bea
Sziasztok Az mit jelent, hogy nézegetem sütés közben?milyennek kell lennie?légkeveréssel is lehet?szúrjam meg közben?ragacsosnak kell lennie? köszönöm szépen!(én a brownie-kat is mindig kiszárítom.....)
Kedves Kitti,
elkészítettem a hétvégén a sütit, bár a férjem ellenállását le kellett küzdenem:) A többieknek már meg sem mertem mondani, hogy miből készült, csak amikor lelkesen falták. Tényleg finom, bár nekem egy kicsit sürű és tömény lett. Legközelebb ha elkészítem, több sütőport teszek bele, hogy könnyebb legyen a tésztája. Amivel megküzdöttem az a csokimáz a tetején. Közel sem volt ilyen mint a Tied, inkább egy luxuskakaót kaptam a felolvasztás után. Így betettem a fagyasztóba, mikor krémszerű lett, akkor öntögettem a tortára úgy, hogy közben villával szúrkáltam, hogy ne menjen veszendőbe a rengeteg krém. Összességében tényleg finom, köszönöm a receptet! Szép hetet kívánok:) Gabi
Éppen a recept szerint készítettem el! Isteni és tökéletes lett. Nagyon köszönöm a receptet! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Éppen sül a sütőben, már nyersen is isteni finom a tészta! Köszi a receptet! :)
Valami elképesztően finom ez a süti!! :) Omlós, édes, könnyű a tésztája, a cékla egyáltalán nem érződik rajta. A répatorta után nem gondoltam, hogy még valamilyen "zöldséges" süti ennyire bejön, ez viszont bejött!! Köszönet a receptért!! :) Üdv, Noémi
Hát én is ódzkodom kedves Kitti:) Számomra is kicsit furcsa, de ki fogom próbálni, vagy-vagy alapon:) Kérdésem: teflon tortaformám van, mehet bele simán vagy kikenjem bármivel is, esetleg sütőpapír? Köszi a választ, üdv: Gabi
Egy kis vajjal kikenhető a tortaforma, ennyi elég is! Ne ódzkodj tőle, szuperfinom :)
Oké Kitti, én hiszek Neked:) A sárgarépát se eszem meg semmilyen formában, csak tortaként. Remélem, holnap megtudom milyen és persze majd Te is:) Ne vedd fenyegetésnek...:D Köszi, szia: Gabi