Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklatorta csokival

Céklatorta csokival
Céklatorta csokival
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cékla, mint süti alapanyag? Ha eddig csak az agyonfőzött, ecetes, szeletelt savanyúságot ismerted, akkor éppen itt az ideje, hogy az eddig haszontalannak, sőt egyenesen bosszantónak vélt tulajdonságát kihasználd: színezd vele az ételt! Szép, mély színt ad a sütinek. Nigella receptje nyomán.

 

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A ganache-hoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát meghámozzuk, felszeleteljük és alufólia alatt, 180 fokon kb. 35 percig sütjük, ha szükséges, a már lekapcsolt sütőben hagyjuk tovább puhulni. 
  2. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, porcukrot, beletesszük a sütőport, a kakaóport. Közben egy másik edényben az olajat, az apróra vágott céklát, a tojásokat simára mixeljük. 
  3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat a gyönyörű színű céklás keverékkel egészen addig, míg tésztaállagú nem lesz. Kapcsos tortaformába öntjük, előmelegített sütőbe dugjuk, és sütés közben folyamatosan figyeljük. 
  4. A galanche-hoz: a tejszínt közepesen alacsony lángon forráspontig hevítjük, majd megolvasztjuk benne az étcsokoládét, majd a már kihűlt tortaalapunkra csurgatjuk. Semmi pánik, le fog folyni, de éppen ettől lesz szép a sütink! 
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 86 460
elküldve: 108
receptkönyvben: 1 909
elkészítve: 169/185
Facebookon megjelent: -

szakács

Országh Kitti

Mióta szakács: 2012.05.02.
34 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis céklatorta, céklás csokitorta, céklás csokoládétorta

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csullika
Csullika Sun, 2019-10-06 20:44

Kedves Kitti!
Milyen méretű tortaformára ideális ez a recept?
Köszönöm előre is!
Csilla

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2017-05-06 14:08

Már kétszer is megsütöttem. Rajong érte az egész család! Ez lett A céklás sütink!

Évike_89
Évike_89 Sun, 2016-07-31 16:42

Szeretem a céklát, ezért gondoltam, hogy ízleni fog, de azt nem gondoltam volna, hogy az egyik kedvencem lesz a sütid. Vittem az edzőtársaimnak is belőle, alig hitték el, hogy céklából van, el voltak ájulva tőle! :) Nagyon köszi a receptet!

-Likőr-
-Likőr- Thu, 2015-03-19 17:08

Nagyon finom lett, grat a recepthez! Csak iszonyú pici adag:-D Gyanús volt az a 20 dkg liszt, féltem, hogy megint valami csepp tortácskába futok bele, és hát igazam is lett, bár reméltem, hogy a cékla valahogy javít majd a mennyiségen- annyira nem vagyok még gyakorlott sütögető:) Legközelebb kisebb formában sütöm, így nem lesz olyan alacsony:-) Vagy egyszerűen duplázom a hv-at:-))

EvelinTekla
Evelin Tekla / EvelinTekla Wed, 2015-01-28 17:38

Ma sütöttem meg, nagyon finom lett és omlós. Én is csak 1,3 dl olajat tettem bele.
Valamint a lisztet kevertem zabpehely és graham liszttel, a cukrot pedig xilittel és mézzel.
A céklát összeturmixoltam az olajjal, tojással, bár nem vagyok a recept alapjan biztos, hogy így kellett :) a lényeg, hogy szuperfincsiii! Gratulálok a repthez :)

leontilia
leontilia Sat, 2014-12-20 09:36

Ez a család kedvence lett. A fele liszt helyett darált dióval és 1,5 dl olajjal is mennyei. Mindenkinek nagyon ízlett. Ma a barátokkal kóstoltatom meg!

madzsid
Anyanya / madzsid Wed, 2014-09-10 18:12

Megsütöttem, de még nem kóstoltuk. Viszont a ganache nekem rengeteg lett rá, legközelebb csak a fele mennyiséget csinálom meg a tortához.

yeri
yeri Sun, 2014-06-29 16:43

Én is 1,5 dl olajjal készítettem, nagyon finom a tésztája így, ritka, hogy nem túl édes. Pont így finom :) A 26 cm-es tortaformában elég lapos lett. A ganache nekem túl tömény hozzá

tami29
tami29 Tue, 2014-03-04 10:34

Köszönöm a receptet. :) Megsütöttük, mennyei volt, a fiam szerint "egy álom". Mi is 1,5 dl olajjal készítettük, ugyanis fogyókúrázom. :)))))) Most azon gondolkodom, elbírna-e esetleg egy picivel több céklát.

aantee
aantee / aantee Mon, 2014-02-24 21:57

Nem lett rossz, de rettentő sok bele 2 dl olaj, szinte tocsogott tőle még egy nap állás után is (meg is feküdte a gyomrunkat). Sztem 1.5 dl is bőven elég lenne. A máz ellenben jól sikerült, mikróban olvasztottam össze és sűrű és fényes lett, szépen be lehetett vele vonni a tésztát.

csabea88
csabea88 Mon, 2014-01-20 15:48

Kedves Kitti!

Ha durvára vágott diót rakok a tésztába, nem rontom el a tortát remélem. Te mennyire ajánlod? Szeretném holnap megsütni anyum szülinapjára, remélem jól sikerül:)
Köszi a választ előre is! Üdv, Bea

picmici
picmici Tue, 2013-11-05 13:09

Sziasztok Az mit jelent, hogy nézegetem sütés közben?milyennek kell lennie?légkeveréssel is lehet?szúrjam meg közben?ragacsosnak kell lennie? köszönöm szépen!(én a brownie-kat is mindig kiszárítom.....)

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-11-04 11:59

Kedves Kitti,
elkészítettem a hétvégén a sütit, bár a férjem ellenállását le kellett küzdenem:) A többieknek már meg sem mertem mondani, hogy miből készült, csak amikor lelkesen falták. Tényleg finom, bár nekem egy kicsit sürű és tömény lett. Legközelebb ha elkészítem, több sütőport teszek bele, hogy könnyebb legyen a tésztája. Amivel megküzdöttem az a csokimáz a tetején. Közel sem volt ilyen mint a Tied, inkább egy luxuskakaót kaptam a felolvasztás után. Így betettem a fagyasztóba, mikor krémszerű lett, akkor öntögettem a tortára úgy, hogy közben villával szúrkáltam, hogy ne menjen veszendőbe a rengeteg krém. Összességében tényleg finom, köszönöm a receptet! Szép hetet kívánok:) Gabi

pannus100
pannus100 Fri, 2013-11-01 20:52

Éppen a recept szerint készítettem el! Isteni és tökéletes lett. Nagyon köszönöm a receptet! Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Bömbike
Bömbike Fri, 2013-11-01 16:19

Éppen sül a sütőben, már nyersen is isteni finom a tészta! Köszi a receptet! :)

kenoemi
keNoe / kenoemi Thu, 2013-10-31 18:12

Valami elképesztően finom ez a süti!! :) Omlós, édes, könnyű a tésztája, a cékla egyáltalán nem érződik rajta. A répatorta után nem gondoltam, hogy még valamilyen "zöldséges" süti ennyire bejön, ez viszont bejött!! Köszönet a receptért!! :) Üdv, Noémi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-10-30 16:12

Hát én is ódzkodom kedves Kitti:) Számomra is kicsit furcsa, de ki fogom próbálni, vagy-vagy alapon:) Kérdésem: teflon tortaformám van, mehet bele simán vagy kikenjem bármivel is, esetleg sütőpapír? Köszi a választ, üdv: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-10-30 20:28

Oké Kitti, én hiszek Neked:) A sárgarépát se eszem meg semmilyen formában, csak tortaként. Remélem, holnap megtudom milyen és persze majd Te is:) Ne vedd fenyegetésnek...:D Köszi, szia: Gabi

718
finomliszt 20 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
tojás 3 db
cékla 25 dkg
napraforgó olaj 2 dl
habtejszín 2.5 dl
étcsokoládé 20 dkg