Céklatorta csokival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Országh Kitti

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
29g finomliszt104 kcal
-
21g cukor83 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
16 kcal
-
24g tojás30 kcal
-
36g cékla10 kcal
-
24g napraforgó olaj215 kcal
A ganache-hoz
-
36g habtejszín104 kcal
-
29g étcsokoládé156 kcal
Összesen
718
Kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
114 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
250g cékla72 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A ganache-hoz
-
250g habtejszín730 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
5031
Kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
13.9g finomliszt51 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.5g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
17.3g cékla5 kcal
-
11.8g napraforgó olaj104 kcal
A ganache-hoz
-
17.3g habtejszín51 kcal
-
13.9g étcsokoládé76 kcal
Összesen
349
Kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 690 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
718
Kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 332.7 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 834 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4829.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 930 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 661 mg
-
Foszfor 2097 mg
-
Nátrium 959 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479.8 g
-
Cukor 266 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 443.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 937 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 917 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
5031
Kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
349
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
3 db tojás
-
25 dkg cékla
-
2 dl napraforgó olaj
A ganache-hoz
-
2.5 dl habtejszín
-
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A céklát meghámozzuk, felszeleteljük és alufólia alatt, 180 fokon kb. 35 percig sütjük, ha szükséges, a már lekapcsolt sütőben hagyjuk tovább puhulni.
- Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, porcukrot, beletesszük a sütőport, a kakaóport. Közben egy másik edényben az olajat, az apróra vágott céklát, a tojásokat simára mixeljük.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat a gyönyörű színű céklás keverékkel egészen addig, míg tésztaállagú nem lesz. Kapcsos tortaformába öntjük, előmelegített sütőbe dugjuk, és sütés közben folyamatosan figyeljük.
- A galanche-hoz: a tejszínt közepesen alacsony lángon forráspontig hevítjük, majd megolvasztjuk benne az étcsokoládét, majd a már kihűlt tortaalapunkra csurgatjuk. Semmi pánik, le fog folyni, de éppen ettől lesz szép a sütink!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 1524
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 104136
- Feltöltés dátuma: 2013. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Országh Kitti
34 recept
Cékla, mint süti alapanyag? Ha eddig csak az agyonfőzött, ecetes, szeletelt savanyúságot ismerted, akkor éppen itt az ideje, hogy az eddig haszontalannak, sőt egyenesen bosszantónak vélt tulajdonságát kihasználd: színezd vele az ételt! Szép, mély színt ad a sütinek. Nigella receptje nyomán.
Hozzászólások (19)
Hát én is ódzkodom kedves Kitti:) Számomra is kicsit furcsa, de ki fogom próbálni, vagy-vagy alapon:) Kérdésem: teflon tortaformám van, mehet bele simán vagy kikenjem bármivel is, esetleg süt?papír? Köszi a választ, üdv: Gabi
Egy kis vajjal kikenhet? a tortaforma, ennyi elég is! Ne ódzkodj t?le, szuperfinom :)
Oké Kitti, én hiszek Neked:) A sárgarépát se eszem meg semmilyen formában, csak tortaként. Remélem, holnap megtudom milyen és persze majd Te is:) Ne vedd fenyegetésnek...:D Köszi, szia: Gabi
Valami elképeszt?en finom ez a süti!! :) Omlós, édes, könny? a tésztája, a cékla egyáltalán nem érz?dik rajta. A répatorta után nem gondoltam, hogy még valamilyen "zöldséges" süti ennyire bejön, ez viszont bejött!! Köszönet a receptért!! :) Üdv, Noémi
Éppen sül a süt?ben, már nyersen is isteni finom a tészta! Köszi a receptet! :)
Éppen a recept szerint készítettem el! Isteni és tökéletes lett. Nagyon köszönöm a receptet! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kedves Kitti, elkészítettem a hétvégén a sütit, bár a férjem ellenállását le kellett küzdenem:) A többieknek már meg sem mertem mondani, hogy mib?l készült, csak amikor lelkesen falták. Tényleg finom, bár nekem egy kicsit sür? és tömény lett. Legközelebb ha elkészítem, több süt?port teszek bele, hogy könnyebb legyen a tésztája. Amivel megküzdöttem az a csokimáz a tetején. Közel sem volt ilyen mint a Tied, inkább egy luxuskakaót kaptam a felolvasztás után. Így betettem a fagyasztóba, mikor krémszer? lett, akkor öntögettem a tortára úgy, hogy közben villával szúrkáltam, hogy ne menjen veszend?be a rengeteg krém. Összességében tényleg finom, köszönöm a receptet! Szép hetet kívánok:) Gabi
Sziasztok Az mit jelent, hogy nézegetem sütés közben?milyennek kell lennie?légkeveréssel is lehet?szúrjam meg közben?ragacsosnak kell lennie? köszönöm szépen!(én a brownie-kat is mindig kiszárítom.....)
Kedves Kitti! Ha durvára vágott diót rakok a tésztába, nem rontom el a tortát remélem. Te mennyire ajánlod? Szeretném holnap megsütni anyum szülinapjára, remélem jól sikerül:) Köszi a választ el?re is! Üdv, Bea
Nem lett rossz, de rettent? sok bele 2 dl olaj, szinte tocsogott t?le még egy nap állás után is (meg is feküdte a gyomrunkat). Sztem 1.5 dl is b?ven elég lenne. A máz ellenben jól sikerült, mikróban olvasztottam össze és s?r? és fényes lett, szépen be lehetett vele vonni a tésztát.
Köszönöm a receptet. :) Megsütöttük, mennyei volt, a fiam szerint "egy álom". Mi is 1,5 dl olajjal készítettük, ugyanis fogyókúrázom. :)))))) Most azon gondolkodom, elbírna-e esetleg egy picivel több céklát.
Én is 1,5 dl olajjal készítettem, nagyon finom a tésztája így, ritka, hogy nem túl édes. Pont így finom :) A 26 cm-es tortaformában elég lapos lett. A ganache nekem túl tömény hozzá
Megsütöttem, de még nem kóstoltuk. Viszont a ganache nekem rengeteg lett rá, legközelebb csak a fele mennyiséget csinálom meg a tortához.
Ez a család kedvence lett. A fele liszt helyett darált dióval és 1,5 dl olajjal is mennyei. Mindenkinek nagyon ízlett. Ma a barátokkal kóstoltatom meg!
Ma sütöttem meg, nagyon finom lett és omlós. Én is csak 1,3 dl olajat tettem bele. Valamint a lisztet kevertem zabpehely és graham liszttel, a cukrot pedig xilittel és mézzel. A céklát összeturmixoltam az olajjal, tojással, bár nem vagyok a recept alapjan biztos, hogy így kellett :) a lényeg, hogy szuperfincsiii! Gratulálok a repthez :)
Nagyon finom lett, grat a recepthez! Csak iszonyú pici adag:-D Gyanús volt az a 20 dkg liszt, féltem, hogy megint valami csepp tortácskába futok bele, és hát igazam is lett, bár reméltem, hogy a cékla valahogy javít majd a mennyiségen- annyira nem vagyok még gyakorlott sütöget?:) Legközelebb kisebb formában sütöm, így nem lesz olyan alacsony:-) Vagy egyszer?en duplázom a hv-at:-))
Kedves Kitti! A tortaforma 26cm-es? Válaszod el?re is köszi! :)