Nosalty Logó

Céklatorta csokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Országh Kitti
Céklatorta csokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

Összesen 718 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

Összesen 5031 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

Összesen 349 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 718 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    332.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4829.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    2097 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 5031 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ganache-hoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A céklát meghámozzuk, felszeleteljük és alufólia alatt, 180 fokon kb. 35 percig sütjük, ha szükséges, a már lekapcsolt sütőben hagyjuk tovább puhulni.
  2. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, porcukrot, beletesszük a sütőport, a kakaóport. Közben egy másik edényben az olajat, az apróra vágott céklát, a tojásokat simára mixeljük.
  3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat a gyönyörű színű céklás keverékkel egészen addig, míg tésztaállagú nem lesz. Kapcsos tortaformába öntjük, előmelegített sütőbe dugjuk, és sütés közben folyamatosan figyeljük.
  4. A galanche-hoz: a tejszínt közepesen alacsony lángon forráspontig hevítjük, majd megolvasztjuk benne az étcsokoládét, majd a már kihűlt tortaalapunkra csurgatjuk. Semmi pánik, le fog folyni, de éppen ettől lesz szép a sütink!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 98696
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Országh Kitti 34 recept

Cékla, mint süti alapanyag? Ha eddig csak az agyonfőzött, ecetes, szeletelt savanyúságot ismerted, akkor éppen itt az ideje, hogy az eddig haszontalannak, sőt egyenesen bosszantónak vélt tulajdonságát kihasználd: színezd vele az ételt! Szép, mély színt ad a sütinek. Nigella receptje nyomán.  

Hozzászólások

Gabys

Hát én is ódzkodom kedves Kitti:) Számomra is kicsit furcsa, de ki fogom próbálni, vagy-vagy alapon:) Kérdésem: teflon tortaformám van, mehet bele simán vagy kikenjem bármivel is, esetleg süt?papír? Köszi a választ, üdv: Gabi

Országh Kitti

Egy kis vajjal kikenhet? a tortaforma, ennyi elég is! Ne ódzkodj t?le, szuperfinom :)

Gabys

Oké Kitti, én hiszek Neked:) A sárgarépát se eszem meg semmilyen formában, csak tortaként. Remélem, holnap megtudom milyen és persze majd Te is:) Ne vedd fenyegetésnek...:D Köszi, szia: Gabi

Törölt felhasználó

Valami elképeszt?en finom ez a süti!! :) Omlós, édes, könny? a tésztája, a cékla egyáltalán nem érz?dik rajta. A répatorta után nem gondoltam, hogy még valamilyen "zöldséges" süti ennyire bejön, ez viszont bejött!! Köszönet a receptért!! :) Üdv, Noémi

Törölt felhasználó

Éppen sül a süt?ben, már nyersen is isteni finom a tészta! Köszi a receptet! :)

Törölt felhasználó

Éppen a recept szerint készítettem el! Isteni és tökéletes lett. Nagyon köszönöm a receptet! Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Gabys

Kedves Kitti, elkészítettem a hétvégén a sütit, bár a férjem ellenállását le kellett küzdenem:) A többieknek már meg sem mertem mondani, hogy mib?l készült, csak amikor lelkesen falták. Tényleg finom, bár nekem egy kicsit sür? és tömény lett. Legközelebb ha elkészítem, több süt?port teszek bele, hogy könnyebb legyen a tésztája. Amivel megküzdöttem az a csokimáz a tetején. Közel sem volt ilyen mint a Tied, inkább egy luxuskakaót kaptam a felolvasztás után. Így betettem a fagyasztóba, mikor krémszer? lett, akkor öntögettem a tortára úgy, hogy közben villával szúrkáltam, hogy ne menjen veszend?be a rengeteg krém. Összességében tényleg finom, köszönöm a receptet! Szép hetet kívánok:) Gabi

picmici

Sziasztok Az mit jelent, hogy nézegetem sütés közben?milyennek kell lennie?légkeveréssel is lehet?szúrjam meg közben?ragacsosnak kell lennie? köszönöm szépen!(én a brownie-kat is mindig kiszárítom.....)

Törölt felhasználó

Kedves Kitti! Ha durvára vágott diót rakok a tésztába, nem rontom el a tortát remélem. Te mennyire ajánlod? Szeretném holnap megsütni anyum szülinapjára, remélem jól sikerül:) Köszi a választ el?re is! Üdv, Bea

aantee

Nem lett rossz, de rettent? sok bele 2 dl olaj, szinte tocsogott t?le még egy nap állás után is (meg is feküdte a gyomrunkat). Sztem 1.5 dl is b?ven elég lenne. A máz ellenben jól sikerült, mikróban olvasztottam össze és s?r? és fényes lett, szépen be lehetett vele vonni a tésztát.

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet. :) Megsütöttük, mennyei volt, a fiam szerint "egy álom". Mi is 1,5 dl olajjal készítettük, ugyanis fogyókúrázom. :)))))) Most azon gondolkodom, elbírna-e esetleg egy picivel több céklát.

yeri

Én is 1,5 dl olajjal készítettem, nagyon finom a tésztája így, ritka, hogy nem túl édes. Pont így finom :) A 26 cm-es tortaformában elég lapos lett. A ganache nekem túl tömény hozzá

Marietta

Megsütöttem, de még nem kóstoltuk. Viszont a ganache nekem rengeteg lett rá, legközelebb csak a fele mennyiséget csinálom meg a tortához.

leontilia

Ez a család kedvence lett. A fele liszt helyett darált dióval és 1,5 dl olajjal is mennyei. Mindenkinek nagyon ízlett. Ma a barátokkal kóstoltatom meg!

Evelin Tekla

Ma sütöttem meg, nagyon finom lett és omlós. Én is csak 1,3 dl olajat tettem bele. Valamint a lisztet kevertem zabpehely és graham liszttel, a cukrot pedig xilittel és mézzel. A céklát összeturmixoltam az olajjal, tojással, bár nem vagyok a recept alapjan biztos, hogy így kellett :) a lényeg, hogy szuperfincsiii! Gratulálok a repthez :)

-Likőr-

Nagyon finom lett, grat a recepthez! Csak iszonyú pici adag:-D Gyanús volt az a 20 dkg liszt, féltem, hogy megint valami csepp tortácskába futok bele, és hát igazam is lett, bár reméltem, hogy a cékla valahogy javít majd a mennyiségen- annyira nem vagyok még gyakorlott sütöget?:) Legközelebb kisebb formában sütöm, így nem lesz olyan alacsony:-) Vagy egyszer?en duplázom a hv-at:-))

Törölt felhasználó

Kedves Kitti! A tortaforma 26cm-es? Válaszod el?re is köszi! :)

Hozzávalók

A tésztához

A ganache-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek