Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panforte

Panforte
Panforte
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik reklámújságban láttam meg eme fenséges olasz  klasszikus süteményt, s eszembe jutott mennyire finom és laktató ez a süti, amit  már párszor el is készítettem. Ma ismét megsütöttem. Vigyázat függőséget okoz! Nagyon tömény, tele finom magokkal. Kakaó helyett lehet olvasztott csokoládéval, és mindenféle aszalt gyümölccsel készíteni. Eredetileg ostyalapra teszik, s a tetejét megszórják porcukorral.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Fenséges desszert, de egy jó kávé mellé is kitűnő. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pirítsuk meg a csonthéjasok,de ne égjenek meg! Eeredetileg a mandulát és a mogyórot meg kell hámozni, de én nem vacakoltam vele.) A diót és mogyórot vágjuk durvára, a mandula maradjon egészben.
  2. Keverjük a magokhoz a lisztet, a fűszert és a kakaóport.
  3. A cukorból és a mézből főzzünk szirupot. Adjunk hozzá 2-3 evőkanál vizet, és 5 percig hagyjuk gyöngyözve forrni.
  4. Majd öntsük a többi hozzávalóhoz. Gyors mozdulattal keverjük át, és tegyük sütőpapírral (eredetileg ostyalap) kibélelt kerek formába. Egyengessük el a tetejét, és süssük készre.
  5. Kihűlve szeleteljük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 512
elküldve: 2
receptkönyvben: 239
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

biribarika

Mióta szakács: 2011.02.04.
19 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olasz kakaós sütemény, olasz süti aszalt gyümölcsökkel, tömény kakaós szelet

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

quas
quas Mon, 2012-06-11 16:14

Hasonló sütit sikerült összehoznom, mikor zabpelyhes kekszet akartam sütni, jött a soron következő lépés, miszerint beledolgozzuk a zabpelyhet. Akkor derült ki, hogy nincs otthon. Ott volt az orrom előtt csomó földimogyoró, na, uzsgyi, durvára daráltam, kicsit átpirítottam, mehet a masszába. Én keksznek sütöttem ki, kis halmokban.

varkonyi
varkonyi Wed, 2012-05-23 21:34

Köszi a Választ. Ez talán egy kis segítséget jelentett volna ha akkor tudtam volna ezt amikor az egészet csináltam.

varkonyi
varkonyi Sun, 2012-05-20 16:54

szia! Nem hiányzik valami az alapanyagok közül. A sok száraz mitől lesz finom süti ha nincs benne csak az a kis cukor szirup. A gyerekkel sütöttem és akkor is csodálkoztam rajta, hogy ennyi az egész, de a gyerek sietettet és betoltam a sütőbe. Nagyon GÁZ, VACAK lett. Én voltam a béna, hogy beraktam a sütőbe.

biribarika
biribarika / biribarika Mon, 2012-05-21 21:53

Szia!Valóban a hozzávalók összedolgozása nem egyszerű feladat,hiszen a szirup ragad.Kevés tej/olvasztott vaj/esetleg méz könnyíthet a munkán.A formába vizes kanállal,tömörítsük,simítsuk a masszát.Sajnálom hogy nem sikerült,pedig tényleg finom:)

ildima
ildima / ildima Thu, 2012-04-12 08:31

Nagyon jól néz ki :) De szeretném kérdezni, hogy aszalt gyümölcsnek lehetne-e aszalt sárgabarack vagy esetleg datolya? Egyébként megpróbálom , mert voltunk Olaszországban és hoztunk is hasonló édességet és most nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a sütit. Köszönöm.

biribarika
biribarika / biribarika Thu, 2012-04-12 19:10

Szia,természetesen jó a sárgabarack,datolya is,amit te szeretsz,azt tegyél bele:)A kandírozott narancshéj nagyon erősen érezhető bent.
Sok sikert!

575
dió 30 dkg
aszalt gyümölcsök 10 dkg
kandírozott narancshéj 5 dkg
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 10 dkg
méz 4 ek
mézeskalács fűszerkeverék 1 ek