r
Nosalty Logó

Cékla muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cékla muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 601 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 4803 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 330 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 601 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4859.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1301 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1847 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 4803 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A nyers céklát meghámozzuk, lereszeljük. Ráöntjük a forró vizet, és pár órára állni hagyjuk.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 Celsius fokra, és muffin papírokat teszünk a muffin sütőformába.
  3. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket keményre verjük. A céklát konyhai robotgépben pürésítjük (elhagyható).
  4. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, olajjal. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót és mézeskalács fűszerkeveréket. Csomómentesre keverjük. Beleöntjük a céklát, elkeverjük.
  5. A tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a céklás masszába.
  6. A muffin papírformákat kétharmad részig töltjük, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Ebből a mennyiségből 24 db közepes méretű muffin lesz. Sajnos a 20. perc után a gyönyörű magenta szín aranybarnára változik.
  7. A vajból, cukorból, annyi citromléből krémet keverünk, hogy ne legyen túl folyós. Két kiskanál segítségével a muffinok tetejére illesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4089
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajnos a cékla gyönyörű színe eltűnik sütés közben. Ha aggódsz, hogy a cékla íz túl erős lenne, akkor megfőzheted vagy megsütheted, vagy 10 dkg sárgarépát tehetsz bele, ugyanennyi cékla helyett.

Hozzászólások

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.