Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Capresevel töltött gomba

Capresevel töltött gomba
Capresevel töltött gomba
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A caprese saláta hozzávalói most egy töltött gombába kerültek.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat meghámozzuk, majd sóval és borssal alaposan bedörzsöljük, majd fejjel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  2. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 10 percre, amíg nedvességet nem ereszt. Ekkor kivesszük a sütőből, és egy tálkába óvatosan leöntjük róluk a nedvességet.
  3. A gombákat megtöltjük a felszeletelt mozzarellával, majd visszatesszük a sütőbe, amíg meg nem olvad és megpirul a sajt, a gomba pedig megpuhul.
  4. Közben az olívaolajat felhevítjük egy kisebb serpenyőben, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, és néhány percig pirítjuk.
  5. Rádobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, és addig pirítjuk, amíg kissé ráncosodni nem kezd a héja. Ekkor jöhet hozzá a balzsamecet, és amint besűrűsödik és bevonatot képez a paradicsomokon, elzárjuk alatta a lángot, és hozzákeverjük a felaprított bazsalikomot.
  6. A megsült gombákat a paradicsomokkal együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 847
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gomba töltve

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

319
portobello gomba 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 125 g
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
koktélparadicsom 20 dkg
balzsamecet 1.5 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint