r
Nosalty Logó

Calzone teljeskiőrlésű lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Calzone teljeskiőrlésű lisztből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 781 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3112 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 253 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2417 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7834 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 781 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    117 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9667.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1505 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    801 mg
  • Foszfor
    2999 mg
  • Nátrium
    4182 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    31337 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 3112 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2537 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk egy tálban, majd egy kis edényben meglangyosítunk tejet, bele a cukor és 1 kiskanál liszt, ezt elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amint felfut, hozzáadjuk a bazsalikomos-sós liszthez, a maradék langyos tejjel megdagasztjuk, és hagyjuk kelni fél órát.
  2. Tetejét kis olívaolajjal megkenjük. Kinyújtjuk, és a felére pizzaszerűen rátesszük az alapot.
  3. Kikeverjük a paradicsomot egy kis őrölt bazsalikommal, és belereszeljük a fokhagymát is.
  4. Ezzel kenjük meg a kinyújtott lap felét. Majd ráhalmozzuk a többi összetevőt (szalámi, paradicsom, stb.), végül megszórjuk sajttal.
  5. Az üres részt ráhajtjuk a töltelékre, majd villával perforáljuk a szélét. Megkenjük olívaolajjal, és mehet a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4980
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a házi készítésű pizzát, calzone-t. A tésztája ropogós, a töltelék, hmm... isteni.:)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek