r
Nosalty Logó

Cakkos szélű korongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Cakkos szélű korongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Atésztához

A felső korongok megkenéséhez

A korongok összeragasztásához

Összesen 1046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Atésztához

A felső korongok megkenéséhez

A korongok összeragasztásához

Összesen 4178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Atésztához

A felső korongok megkenéséhez

A korongok összeragasztásához

Összesen 440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    243.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1712 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 4178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

Atésztához

A felső korongok megkenéséhez

A korongok összeragasztásához

Elkészítés

Atésztához

  1. A lisztet a sütőporral, vaníliáscukorral, az apróra vágott dióbéllel, citromhéjjal és porcukorral elkeverjük, majd a margarinnal összemorzsoljuk. A tejföl és a tojássárga hozzáadásával összegyúrjuk.
  2. 1/2 órán át hűtőben pihentetjük.
  3. Először az alsó korongokat készítjük el. A tészta felét kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat készítünk (nekem van hozzá cakkos szélű szaggatóm, de természetesen egyszerű pogácsaszaggató is megfelel a célnak). A szaggatás közben leeső tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk, stb.
  4. A kiszaggatott korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben200 fokon zsemleszínűre sütjük.
  5. A tészta másik feléből hasonlóan készítjük el a felső korongokat. A különbség annyi, hogy ebben az esetben kb. 1,5 cm átmérőjű lyuk legyen a korongok közepén. Ehhez vagy olyan szaggatót használunk, aminek a közepébevan építve kiszúró vagy egyszerűen egy kispálinkás pohárral szúrjuk ki a közepét.

A felső korongok megkenéséhez

  1. A kiszaggatott felső korongokat megkenjük a kissé felvert tojással, megszórjuk a durvára vágott dióbél és kristálycukor keverékével, majd ezt is zsemleszínűre sütjük. Arra ügyeljünk, hogy egyforma számú alsó és felső korongot készítsünk.

A korongok összeragasztásához

  1. A megsült korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 170 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 43494
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közismert nevén ez a linzer, de valahogy nálunk ezt a nevet kapta.

Hozzávalók

Atésztához

A felső korongok megkenéséhez

A korongok összeragasztásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek