r
Nosalty Logó

Cacio e pepe burgonyagratin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Cacio e pepe burgonyagratin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 477 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6391.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1196 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    3450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 1910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy nyeles edényben olvasszuk fel a vajat.
  3. Szórjuk rá a lisztet, és pirítsuk további két percig, amíg a liszt kissé megbarnul. Ezután adjuk hozzá a borsot, és pirítsuk kb. 2 percig.
  4. Öntsük hozzá az alaplevet (zöldség vagy csirke), majd a tejszínt és a tejet. Közepes lángon keverjük csomómentesre. Addig főzzük a mártást, amíg besűrűsödik, ez nagyjából 3-4 percet vesz igénybe.
  5. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a fokhagymát, valamint a sót, és összeforraljuk. Utána levesszük a platniról, és hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük két tojássárgáját.
  6. Ezalatt a burgonyákat megmossuk, meghámozzuk és legyaluljuk 3 mm vékonyra.
  7. A burgonyaszeleteteket a videóban látható módon elhelyezzük a sütőedényben, majd alaposan nyakon öntjük a mártással. Akkor tuti, ha a szeletek közé is kerül szósz.
  8. Végül a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal és friss kakukkfűvel.
  9. 180 fokos, forró sütőben 40 perc alatt megsütjük, majd 200 fokra és grillfokozatra állítva 10 perc alatt pirítsuk aranybarnára a tetejét.
  10. Sütés után azonnal fogyaszthatjuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 24016
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 20.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

Cacio e pepe burgonyagratin
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Krémes, borsos és sajtos - nagyjából ez a 3 fő jellemzője a Cacio e Pepé-nek. A sós parmezán és a frissen őrölt fekete bors kombinációja a pirult tetejű, ropogós burgonyával új dimenzióba repíti a csőben sült, rakott burgonyát. Ha egyszer kipróbáljátok, többé nem is akarjátok máshogyan készíteni! Szuper köretnek, de egytálételként is megállja helyét. A Cacio e Pepe az olaszok egyik legautentikusabb tésztaszósza, semmi flanc, egyszerű és nagyszerű. Ha épp nincsen otthon burgonyátok, próbáljátok ki helyette tésztával összesütni. A legkirályabb tévénézős kaja lesz belőle, de akár gyertyafényes vacsoraasztalnál is villanthatunk vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek