Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyasaláta GastroHobbi módra

Burgonyasaláta GastroHobbi módra
Burgonyasaláta GastroHobbi módra
65 perc / előkészület: 35 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom krumplisaláta, legyen az ebéd, vacsora, vagy csak egy gyors uzsonna, hétköznap vagy alkalom, biztosan minden helyzetben megállja a helyet. Látva a teraszon a snidlingem gyors fejlődést, valamint a piacon vett újburgonyát, megszállt az ihlet, és sutba dobva a jól bevált, hagyományos receptemet újragondoltam ezt a burgonyasaláta témát.

Nekünk nagyon ízlett a végeredmény, a kis pirított sonka darabkákkal, főételnek is nagyszerű. Jó szívvel ajánlom az elkészítést Mindenkinek, garantáltan nem marad el a siker.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, és hámozás nélkül, enyhén sós vízben feltesszük főni, felforrástól számított 10-15 perc alatt puhára főzzük. A tojásokat szintén odatesszük a tűzhelyre, és keményre főzzük.
  2. Amíg a fő alapanyagok főnek, elkészítjük az öntetet. A majonézt, a citrom levét a sóval és a frissen őrölt borssal egy befőttes üvegben addig rázzuk, míg szép egynemű öntetet kapunk.
  3. Egy serpenyőben némi olívaolajon megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott sonkát, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
  4. Ha a burgonya megfőtt, nagyobb darabokra vágjuk, és a sonka után visszamaradt zsiradékban szépen aranybarnára pirítjuk.
  5. A tojást megpucoljuk, az újhagymát karikára vágjuk, a snidlinget felaprítjuk, és jöhet a tálalás.
  6. A burgonyát a tojással, valamint az aprított snidling- és újhagyma felével összekeverjük az öntettel. Az így kapott burgonyás/tojásos salátát tányérokra porciózzuk, a pirított sonkadarabokkal és a maradék snidlinggel, újhagymával díszítjük.
  7. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 109
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

krumplisaláta pirított sonka darabkákkal, újkrumpli saláta, burgonyasaláta másképp

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

767
újkrumpli 1 kg
tojás 4 db
feketeerdő sonka 10 dkg
snidling 1 csokor
újhagyma 3 közepes db
majonéz 5 ek
citromlé 1 citromból nyert
dijoni mustár 2 teáskanál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint