Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás tésztában sült kolbász

Burgonyás tésztában sült kolbász
Burgonyás tésztában sült kolbász
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. Összekeverjük tojással, sóval, olajjal és annyi liszttel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, tojássárgáját, tejszínt és összekeverjük.
  3. Az ovális sütőedényünket  kiolajozzuk, és a tésztánk felével kibéleljük.
  4. Ráöntjük a kolbászos keverékünket és elsimítjuk.
  5. A tészta másik felével betakarjuk, és 180 C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
  6. 35 percnyi sütés után reszelt sajttal megszórjuk, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 017
elküldve: 4
receptkönyvben: 188
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos keverékkel töltött burgonyás tészta, tésztában sült kolbász, kolbászos keverékkel töltött tészta sajttal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-08-21 19:01

Kedves Marcsiséf!

Köszönöm, volt már kipróbálva, és bár tartottam tőle, mert a lány kolbász ellenes, akár lángolt, akár házi füstölt paprikás, akár sütnivaló,...valamiért nem tetszik neki,....Régen anyukámék vágtak disznót, tehát felszerelési tárgyak voltak, vannak szerencsére. :) :)
Kipróbáltuk házilag, és kóstolhatta, készítettünk füstölt paprikás ízesítésűt, na meg sütnivalót,.......................... és mivel látta mi van benne, és nem egészben bors és köménymag,... csípőset nem tettünk bele semmibe,...így elfogadta, és ezt a finomságot már ette, naná, hogy... :) Azt hiszem, hogy ősz és a tél is szezonja lesz nálunk, ennek a finomságnak. :) :D
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-08-21 19:09

Azért a szomszédok a füstölésnél megijedtek kissé, azt hitték ég a ház, szó szerint, pedig akkora marha nagy füst nem volt, de hát, nincsenek már hozzá szokva az emberek ehhez a cselekvéshez, sajnos, nagyon sajnos :( ...pedig ezerszer jobban megérné, igaz, munkásabb, de finomabb és tudom, hogy ízes, és hogy tényleg hús van benne.. :) :) Éva-Anyóca

törpi62
törpi62 Fri, 2014-04-18 16:17

Szia! Most csinálom de kicsit felturbóztam nem tudom milyen lesz de majd kiderül :) De szerintem finni :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2014-04-19 12:16

Kedves törpi62.
Örülök, hogy ezt a receptet választottad. Ízlett?
Kellemes Húsvétot kívánok.
Üdv. Marcsi

Astaroth
Malacka / Astaroth Fri, 2012-11-09 19:47

ma elkészítettem vacsorára, nagyon finom s egyszerű recept:) én annyit változtattam,hogy több féle fűszert tettem bele:)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2012-11-09 23:29

Kedves Astaroth.
Köszönöm hogy ezt a receptet választottad, ráadásul fel is turbóztad.
Örülök, hogy ízlett. Tapasztalhatod, hogy én csak olyan ételt teszek fel amit kipróbáltam és a családom elismerően reagált.
Üdv. Marcsi

703
burgonya 60 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 4 evőkanál
kolbász 25 dkg
vöröshagyma 1 db
tojássárgája 4 db
főzőtejszín 2 dl
sajt 10 dkg