r
Nosalty Logó

Burgonyás pogácsa gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picantéria
Burgonyás pogácsa gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 785 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 6271 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 365 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 785 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    380.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11453.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    9004 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3295 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 6271 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

a tésztához

a tetejére

Elkészítés

a tésztához

  1. Az összegyúrt tésztának minimum egy éjszakát a hűtőben kell állnia, ezért már előző este el kell készíteni.
  2. Megfőzzük héjában a burgonyát, és hagyjuk kihűlni.
  3. Egy keverő edénybe tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a margarint (vagy vajat), a tojások sárgáját, az élesztőt (nem por), a sót és a cukrot. Az összetevőket kézzel alaposan összedolgozzuk, és kb. 10 perc alatt egységes tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Ezzel kész vagyunk az aznapi teendőinkkel.
  5. Másnap a darabolt (kockázott) bacon szalonnát zsírjában megpirítjuk, és lecsepegtetve hagyjuk kihűlni.
  6. Ugyanígy teszünk a tökmaggal is, pici olajon megpirítjuk. Egyik kezünkben a fakanál a keveréshez, másik kezünkben egy fedő pajzsnak, mert a galád magok előszeretettel ugrálnak ki a serpenyőből. Sütés közben jól megsózzuk őket.
  7. Amikor mindezzel megvagyunk, kivesszük a tésztát a sütőből, ami azóta kihízta a csomagolását.
  8. Lisztet hintünk a konyhapultra (gyúródeszkára), és kinyújtjuk a tésztát, hogy a fenti hozzávalókat rászórjuk gazdagon. Egyenletesen eloszlatjuk a pirított bacont, a sajtot és a tökmagot, majd a tenyerünkkel a tésztába nyomkodjuk, és újból összegyúrjuk.
  9. A gazdagított tésztát újból kinyújtjuk, ezúttal téglalap alakúra (kb 1.5 -2 cm vastagságúra). Késsel érdesítjük, majd szemmel három részre osztva először a bal, majd a jobb oldalt középre hajtjuk. Ezután újból kinyújtjuk kb 1.5 cm vastagságúra, a tetejét rácsosan bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  10. Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük. Amíg egy kicsit kel a tészta, megkenjük a pogácsákat a tojássárgájával, és meghintjük köménymaggal, pirított tökmaggal (vagy szezámmaggal is lehet).
  11. Ezután sütőbe tesszük, és 180 C-on (légkeverésen) 20-22 percig sütjük. Félidőben a sütőlapot megfordítjuk az egyenletes sütés érdekében. Amíg az első adag sül, megkenjük, és megszórjuk a második adagot is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8593
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Picantéria 1 recept

A burgonyás pogácsa elkészítésének módját egy recept újságban találtam, amit továbbfejlesztettem és "gazdagítottam". Azóta sokszor elkészítettem, kisebb-nagyobb változtatásokkal. Túlzás nélkül mondhatom, hogy mindenhol sikert aratott kivétel nélkül. Ha leírtak szerint készíted el, biztos siker, és attól kezdve számtalan variációval formázhatod a saját ízlésedre. Sok sikert, és jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

a tésztához

a tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek