Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-kukoricás saláta

Burgonyás-kukoricás saláta
Burgonyás-kukoricás saláta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötlet a franciasaláta volt, csak hát manapság a tojás eléggé drága, és egy tál salátába alapesetben én legalább is 10 tojást el szoktam használni. Mivel nem volt itthon elég tojás így gondoltam arra, hogy valami hasonló dolgot kreálok, kicsit máshogy. Ami a bort illeti, egészen feldobja a mártást, de nem kell belőle sok, nem jó, ha kiérződik belőle. Bármilyen más zöldségkombinációval is elkészíthető.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és feltesszük főni sós vízben. A konzerv kukoricát forró vízbe dobjuk pár percre, majd leszűrjük. A répát meghámozzuk, karikára vágjuk, és sós vízben szintén feltesszük főni.
  2. Amíg a zöldségek főnek, kb. 3 nagyobb ek mustárt összekeverünk kevés sóval, borssal, majonézzel, olajjal és a szamorodnival, majd hozzákeverjük a tejfölt, citromlevet.
  3. Meghámozzuk az almákat, kisebb kockára vágjuk, majd a többi főtt zöldséggel együtt a mártáshoz keverjük.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük, másnap általában finomabb, addigra jobban magukba szívják a zöldségek a savanykás, citromos-mustáros ízt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 159
elküldve: 11
receptkönyvben: 259
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

majonézes burgonyasaláta, almás-répás saláta, vegyes majonézes saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
tejföl 450 g
citromlé 1 fél citromból nyert
mustár 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
édes fehérbor 30 ml
majonéz 4 ek
burgonya 6 db
csemegekukorica 280 g
sárgarépa 4 db
alma 5 kis db
napraforgó olaj 1 ek