r
Nosalty Logó

Burgonyaágyon sült paradicsomos-tejszínes csirkemell

Lizinka_
Burgonyaágyon sült paradicsomos-tejszínes csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

569
Kalória
49.3g
Fehérje
35.7g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
415.2g
Víz
187g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1754 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 569 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1851 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1245.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 1705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát mosás és tisztítás után fél cm széles karikákra vágjuk. A csirkemellet nagyobb darabokra szeleteljük, klopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.
  2. Egy méretes tepsi, vagy hőálló üvegtál alját bőven kikenjük vajjal. Ebbe egyenletesen beletesszük a burgonyát. Sózzuk. A burgonyát beterítjük vékonyra szeletelt hagymakarikákkal. Erre tesszük a hússzeleteket. A hús tetejét kirakjuk paradicsomkarikákkal. Bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ezután ráöntjük a főzőtejszínt.
  3. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  4. Langyosra hűtjük. A tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Így tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elkészítésnél érdemes a saját tűzhelyünk sütőjének tulajdonságát figyelembe venni. Én csak alul-sütési funkciót használtam. Így is szépen átsült és megpirult a teteje. Alufóliával letakarva viszont levet enged.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...