r
Nosalty Logó

Burgonyaágyon sült paradicsomos-tejszínes csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Burgonyaágyon sült paradicsomos-tejszínes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1754 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 569 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1851 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 1705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát mosás és tisztítás után fél cm széles karikákra vágjuk. A csirkemellet nagyobb darabokra szeleteljük, klopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.
  2. Egy méretes tepsi, vagy hőálló üvegtál alját bőven kikenjük vajjal. Ebbe egyenletesen beletesszük a burgonyát. Sózzuk. A burgonyát beterítjük vékonyra szeletelt hagymakarikákkal. Erre tesszük a hússzeleteket. A hús tetejét kirakjuk paradicsomkarikákkal. Bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ezután ráöntjük a főzőtejszínt.
  3. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  4. Langyosra hűtjük. A tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Így tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 552
  • Össznézettség: 1827
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyaágyon sült paradicsomos-tejszínes csirkemell
Lizinka_ 591 recept

Elkészítésnél érdemes a saját tűzhelyünk sütőjének tulajdonságát figyelembe venni. Én csak alul-sütési funkciót használtam. Így is szépen átsült és megpirult a teteje. Alufóliával letakarva viszont levet enged.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk